První IŽ W308 jsem musel vrátit.Rozhazovala o 20 i více cm nahoru nebo dolů.Vývrt "upravoval" "puškař" tak, že odvrtával a odvrtával a odvrtával.... Pak jsem koupil jinou, ale před koupí jsem si ji na sobotu a neděli půjčil.Nastřílel jsem jen přes hledí 5 ran, rychle za sebou a pak zase 5 , vždy po zchladnutí hlavně.Rozptyl vždy na 50m asi 5 cm - a to už ani pořádně nevidím na hledí.Přes dalekohled 2 cm.Střílení mě připadá jako ze vzduchovky-tedy nekope ani náhodou.Z volné ruky jsem dostřeloval loni poraněného srnce na 250m a přesně na komoru.Už nebylo jiné řešení. Mám s ní střelené nějaké divočáky, muflony,srnčí, lišky i kočky a vše většinou v pohodě a v ohni.Takže , když to shrnu-z odpovědí diskuse z jiného fóra jsem se dozvěděl, že výroba IŽ rok 2006 a 2007 byla od některých nákupců zcela vrácena pro nepřesné, vyosení hlavní, klínů atd.Já mám výrobu 2008.Pokud před každou střelbou ještě VŽDY silně utáhnete spodní pákou klín a střílíte střelivem, které nemá střižnou hranu(viz 9,5gSPCE) ale třeba Barnaul 9,75 aj podobné, tak by to mělo střílet dobře.Střižná hrana najíždí někdy asi zešikma,protože nemá náběh pak kule někdy také uhýbá a člověk se diví, jak je to vůbec možné.Jinak je to velice lehká a ovladalelná flinta s poměrně dlouhou hlavní-a hlavně velice levná.Také nesnese kdejaký dalekohled pro svou rasanci.Podmínkou je ocelové pouzdro a silnější vnitřní mechanismus(viz meopta,Hako a dražší).Nebo si pořiďte kolimátor(např.Bushnel)-zase musí odolat větší razanci.Nemůžete ale od ní chtít nějaké zázraky-za tu cenu.Je to taková levná flinta především "na couračku".Proto Vám s ní přeji hlavně hodně úspěšných zážitků.Lovu!