dnes je piatok,  13. marec 2026,  meniny má Vlastimil,  spln: 3. marec 2026,  dnes východ slnka: 06:06,  dnes západ slnka: 17:45
termovizia nocpix
ODIMON

Výber guľovnice 30-06 - diskusia

pridané: 26.1.2026 12:58
zobrazení: 1 419
hlasov: 1
Ahojte priateľia poľovníci. Píšem vám ohľadom výberu guľovnice v kalibri 30-06. Hľadám nejakú flintu v dobrom pomere cena/kvalita. Som pár ročný poľovník, a značiek na trhu je veľa, tak sa obraciam na vás, ktorí už ste mali v rukách pár zbraní, čo by ste mi poradili.. Aby som to cenovo upresnil tak to vidím max. do 2000 za novú zbraň. Nebránim sa ani málo používanej do 1000-1500. Čím lacnejšie tým lepšie, ale skôr idem po tej kvalite. Čo sa týka streľby, tak klasická poľovnícka do 200m max. Vystrieľam pár nábojov za sezónu.

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
tanak
Sako, Tikka
MysticCyberBlade
Ďakujem Vám všetkým za reakcie. Pôjdem si tie flinty niekde poskúšať, a tak si vyberiem.
beckovan
Priatelia moji,ja by som povedal,źe s polovníckou puškou je to ako s manžlkou,každemu sa páči iné preferuje iné.len podstata je v tom,že si ju musíš zamilovať.potom si m yslíš tá moja je najlepšia.rád s ńou chodíš.staráš sa o ńu a si z nej paf.Čo poviete no je to tak.
lorgarius
v Budapesti bude od zajtra vystava polovnictva rybarstva Fehova.uz par rokov som nebol ale ucast zbrojoviek zvykla byt slusna. odporucam ist pozriet a poskusat, obchytat co vsetko tam bude. mozno ze ta nieco vylozene oslovi/alebo nieco odradi. inak v cene 1000-2000eurokorun je toho na vyber plno aj "premiovejsie znacky" ako Merkel, Mauser, Sauer dnes ponukaju lacnejsie modelove rady co sa vmestia do tvojho rozpoctu - Haenel Jager 10/ci NXT-priamotazny, Mauser 18/ ci Mauser 25-priamotazny, ci Sauer 100...dnes asi kazdy vyrobca "garantuje" presnost 1MOA pre 3 rany pri pozuiti premioveho fabrickeho streliva. realne nepoznam nikoho kto by po zakupeni pusky reklamoval ze to nedokaze nastrelit na 1MOA. do priamotazneho zaveru by som isiel iba ak chodis/budes casto chodit na spolocne polovacky. realne som za nejakych 20rokov polovania duploval asi 2x. inak to bolo vzdy o jednom vystrele. ale zasa polujem prevazne posliedko/postriezkou. ako par krat som mal moznost pohrat sa s priamotaznymi gulovnicami v streleckom kine a bola to zabava. pri troche cviku prebijas bleskovo rychlo, ale pre moj sposob polovania to proste nie je ono.
Ondrik
Sako, Tikka, CZ...v tej cenovej relácii je toho dosť a nakoniec bude nepodstatné čo Ti kto radí, ale ako Ti ktorá puška sadne. Treba každú držať v rukách, založiť do pleca a môže byť puška vychválená na fóre v 100 príspevkoch, proste nemusí ti sadnúť (váhou, tvarom pažby, ...)
MysticCyberBlade
Ahoj, Ďakujem za komentár, Tak ako som písal, kľudne by som šiel aj do málo použivanej jazdenky, to je do 100 vystrelenych nabojov cca. Určite do opakovacej chcem ísť, Pažba určite drevo, ale to už je o konrétnom modeli. Cena je za samotnú flintu. Zaujíma ma Či ísť do napr Mauser-a, alebo CZ-ty, Tikk-y, prípadne do Rossler.. Čo si myslíte o priamotaznom zavere? Tiez som si vsimol ze niektore flinty su o dosž ľahsie ako iné, tam si treba dať pozor či sa niekde neubralo z kvality? Alebo to brať že tie materíály su kvalitnejsie a lahsie? hunter73 Kludne mi napis spravu.
hunter73
Zdravím ťa..na trhu je toho veľa a ak sa nemýlim každá zbrojovka keď uvedie na trh nejaký model tak medzi prvými kalibrami je aj tvoj spomínaný 30-06..sám s ním lovím a výhoda je veľkého výberu streliva..najskôr si treba ujasniť či chceš tzv. "Funglovku" alebo aj jazdenku..ďaľšia vec je čo od tej pušky očakávaš a k čomu inklinuješ..má to byť opakovacia guľovnica? Alebo jednotka?(do zlamovačky by mi viac pasovalo "Rko"...ale predpokladám že máš namysli opakovaciu guľovnicu..Pažba má byť plast alebo drevo? Tá cena je už aj s optikou a montážou alebo len holá flinta? Myslím si že zbrane sú dnes presné všetky a netreba zabúdať hlavne na kvalitnú montáž a optiku(aspoň zodpovedné minimum)..ďalšia vec nekúpil by som zbraň bez toho aby som si ju aspon nehodil do pleca niekde na predajni prípadne ak ju niekto má si z nej aj vystreliť :) jednu takú aj mám ak chceš sa ozvy :)

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.