M.K.P. AGRO služby
dnes je sobota,  13. september 2025,  meniny má Ctibor,  spln: 7. september 2025,  dnes východ slnka: 05:25,  dnes západ slnka: 17:59
IBO Poľovník je teraz ODIMON

Vyššia skúška - diskusia

autor: off kjuby
pridané: 7.9.2025 22:41
Dobrý deň. Chcel by som sa Vás spýtať. Na člena obvodnej hodnotiteľskej komisie musí daná osoba absolvovať školenie alebo vyššiu skúšku z poľovníctva ? Na výkon prednášateľa na kurzoch uchádzačov o prvý poľovný lístok, streleckého inštruktora a skúšobného komisára je potrebné absolvovať vyššiu skúšku z poľovníctva ? Tí, ktorí máte vyššiu skúšku z poľovníctva, podeľte sa o Vaše skúsenosti aj o to, k čomu Vás táto skúška oprávňuje.
počet zobrazení: 295
počet hlasov: 0

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

flinty.sk

komentáre

zoradiť
off kjuby, 8.9.2025 o 20:22

Reakcia na príspevok od schmetterling, 8.9.2025 o 18:20 :
Áno, čítal som to v zákone. Absolvovanie vyššej skúšky z poľovníctva nahradí školenie na hodnotenie trofejí ? ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

on schmetterling, 8.9.2025 o 18:20

Reakcia na príspevok od kjuby, 8.9.2025 o 11:09 :
Tam je to osobitne stanovené v kynologickom poriadku SPK, je voľne dostupný na internete. Absolvovanie vyššej skúšky z poľovníctva umožňuje okrem iného vypracovať výhľadový plán poľovného hospodárenia, ktorý je povinný predložiť užívateľ poľovného revíru, ktorému bolo postúpené právo poľovníctva podľa paragrafu 13 zákona, okresnému úradu po predĺžení užívania poľovného revíru. ◄ reagovať

off kjuby, 8.9.2025 o 11:09

Reakcia na príspevok od schmetterling, 8.9.2025 o 10:26 :
Rozumiem. Pokiaľ ide o kynologického rozhodcu skúšok výkonu poľovne upotrebiteľných psov, tam je tiež školenie ? Vyššia skúška je teda potrebná na prednášateľa, skúšobného komisára, zahŕňa aj možnosť byť poľovníckym hospodárom. ◄ reagovať

on schmetterling, 8.9.2025 o 10:26

Vyššiu skúšku zatiaľ nemám, v budúcnosti by som ju chcel absolvovať. Zatiaľ prednášam v kurze predmet právne predpisy súvisiace s poľovníctvom, nakoľko mám príslušné vzdelanie, ktoré vyhláška uznáva ako náhradu vyššej skúšky. Takže záleží od toho, aký predmet by si chcel prednášať. A ak chceš byť v obvodnej hodnotiteľskej komisii, musíš absolvovať školenie organizované SPK, vyššia skúška sa nevyžaduje. Rovnako to máš aj pri streleckom inštruktorovi a rozhodcovi. ◄ reagovať

reklama

Poľovníctvo TEREM