dnes je štvrtok,  2. apríl 2026,  meniny má Zita,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:24,  dnes západ slnka: 19:14
termovizia nocpix
ODIMON

Prepis zbrane na nového majiteľa - diskusia

autor: starylovec
pridané: 15.8.2025 12:48
zobrazení: 1 543
hlasov: 2
Podľa noveho sa spíše dvojmo zmluva starý majiteľ + nový majiteľ.Orginál zmluvy si stiahnite na internete.Starý majiteľ odovzdá zbraň + kartičku od zbrane novému majiteľovia ten je zo zákona povinný zbraň prihlásiť u policajtov v obvode bydliska.Starý majiteľ sa môže po siedmich dňoch presvedčiť na polícii či bol prepis spravený.Poprípade sa dohodnút s novým majiteľom aby vám poslal prefotenú novú kartu od zbranea tým padom nemusíte nikde chodiť.

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
schmetterling
Reakcia na príspevok od lanus, 20.8.2025 o 20:55
Hej čítal som ten článok. No a teraz sa ministerstvo snaží aby to de facto platilo všade. Ale, ja osobne by som z opatrnosti určite nikomu cudziemu nepredával zbraň niekde na benzínke. Síce to stojí trošku času a policajti na Vás čudne pozerajú, ale v konečnom dôsledku sú radi, že ste prišli tam. A potom si medzi sebou dajú telefonicky vedieť, že Vám začala plynúť 7 dňová lehota. Aspoň tak to bolo v mojom prípade.
lanus
Reakcia na príspevok od schmetterling, 20.8.2025 o 19:15
Toto : odkaz už " de jure" platí dávno ! no "de facto " len niekde .
schmetterling
Reakcia na príspevok od lanus, 20.8.2025 o 15:36
Lanus informoval som sa, prišlo nariadenie z MV SR. Už som bol aj u nás na oddelení a bolo mi povedané, že tak musia postupovať na celom Slovensku, hoci sú s tým nespokojní.
lanus
schmetterling - Koľko policajných oddelení toľko pravidiel !!! Najlepšie je sa čerstvo informovať , inak podstupuješ riziko infarktu .
schmetterling
Chlapi, dneska som bol prepisovať gulovnicu. Som jej nadobúdateľ a išli sme s predávajúcim na príslušné OR PZ a tam sa čudovali na čo sme tam prišli. Pri zbrani kategórie C platí skutočne popis, ktorý uviedol starylovec. Teraz mám 7 dní, aby som išiel so zbraňou, ohlásením prevodu a so starou kartou zbrane k našim policajtom. Tí mi následne vystavia novú kartu zbrane, pričom starú odošlú na pôvodné miesto evidencie. Sami príslušníci sú z toho nešťastní, ale befel je befel tak to musia akceptovať...
Hekler
dá sa aj tak ... s postihom, lebo neodovzdať vyplnené tlačivo a kartičku zbrane na Polícii kde je zbraň evidovaná môže iba idiot
dede
Starý lovec - na čom frčíš ?

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.