dnes je štvrtok,  2. apríl 2026,  meniny má Zita,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:24,  dnes západ slnka: 19:14
termovizia nocpix
ODIMON

Kaliber 8x60S - diskusia

autor: dusab
pridané: 1.2.2009 9:34
zobrazení: 13 889
hlasov: 1
Nemate niekto prakticke skusenosti s tymto kalibrom? Aky ja spatny raz oproti 8x57, prakticke vyuzitie a pod.
Dakujem.

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
iboo
Po dvojtyzdnovych utrapach s dvomi Zetkami v 8x60S konstatujem,ze im PPU absolutne nesedia,vyskusali sme stare SBP a fajn rozptyl,ako bolo dolenizsie napisane na udajnu novu produkciu z SB - vybuchat a zahodit aj PPU, a hura prebijat.
LOKamennadolka
Pozdravujem, aj ja som vlastnikom kalibru 8x60S a poviem vam ze som spokojnejsi ako spokojny. Akurat tiez idem riesit prebitie. Mal som od povodneho majitela ku puske 200 ks prebitych ale uz sa minuli a mal som medzi nimi aj hilzne so spriengfildu a nebol problem. Kupil som aj krabicku prvy partizan a tiez som nemal problem ale tie uz sa asi prestali tiez vyrabat ked sa nemylim. Lesu a lovu zdar!!
Stopinko
Už strielam len prebite.
emo1
Original prvi partizan mi idu oproti RWS 25 centy nad. Potreboval by som prebiť
vadkan
Zdravím, ja doporučujem Norma Vulkan. Používam túto strelu 10 rokov s max. spokojnosťou. S pozdravom
emo1
Ake mate skusenosti z prebijanymi 8x60S ? Čo doporučujete ?
misino
ja ju mam tiez, teraz som nakupil od RWS asi 52eur krabica...doteraz som mal naboje Browning 14,7 g...chcel som take ale na nete o nich ani stopy, ako keby sa ani nikdy nerobili :( este mam poslednych 25ks... Stretol sa niekto niekedy s takym strelivom???
iboo
oko63 - píšeš že 30-06 je nadupaný, ale 8x60S nieje. Ako to myslíš že 30-06 je nadupaný ? energia? rýchlosť? spätný úder? ...
oko63
Dusab ja som s tym kalibrom začinal pooovat a poloval som dost dlho naozaj je to vyborny kaliber nema velky spatny raz mam 7x64 a nie je to vobec rozdial ale skor uznavam 8x60s ako nadupane kalibre ako napr spr30 06 zverinu pozasahu neznehodnocuje robi maly vystrelovy kanal a zver mierne odbehne a zhasne je lepši nie len na velu tažku vysoku a diviačiu zver ale da sa povedat že aj na srnčiu lebo ju neznehodnoti naozaj je to super kaliber bol som spokojny ale predal som ju z inych dovodov a nejake naboje ešte mam RVS original
iboo
no nie - ja som aj niekde inde čítal že v prvej polovici 2010 má byť uvedený náboj SB 8x60 S znova na trh....
andy8
ospravedlnujem sa za zavádzanie,Sab nevyrába strelivo v tomto kalibri.Dotyčný pán ktorý mi to tvrdil si naboj 8x60s pomýlil s 8x64s, nemal som dôvod neverit mu,nakolko šlo o predajcu zbraní a streliva.ešte raz soráč.
andy8
Stranka je trocha opozdena,vravel mi to predajca v Prešove od ktorého som bral náboje,no nie tieto,ale RWS DK 11,7g.Na vlastné oči som ich ešte nevidel,ale vraj sa vyrábajú od januára.
tmarcel
andy8,hladal som na strankach SaB a nenasiel som tam ze by ich zacali vyrabar,kde si prisiel k tejto informacii?pripadne daju sa uz niekde kupit?dik za odpoved
andy8
Zacali ich robit aj SaB,kupit,vybuchat do terca alebo na skodnu a nechat si prebit cosi ako nosler parttition,norma vulkan ci oryx a neni problem.
palok5
Strelivo sa da urobiť z 3006 spr. Potom budeš strielať vulkan po 1.16 eur
andy8
prakticke pouzitie je ako pri 8x57js,so vsetkymi vyhodami i nevyhodami.jedinou nevyhodou je dostupnost streliva,vyraba ich len rws ,ale su fakt dobre.oplati sa.tiez som pocul ze i prvi partizan,to vsak neviem potvrdit.a ak sa rozhodnes prebijat,alebo to das niekomu prebit nemas problem,osadis tam akukolvek osmickovu strelu.kamarat prebija norma alaska,nema dovod menit.ja mam rws DK a na spolocne od kamosa norma alaska 13g.spokojnost na mojej strane.
srnec7
velmi pekna zbran mam ju ale celopazbenu zhanam do nej nejake lacnejsie strelivo kupil som RWS ale su strasne drahe 3.5evra kus
janik250
od januara sa spušta v čechach vyroba tohto kalibra 8.60 za dakych 24 euro tuto informaciu mam od predajcu zbrani a streliva. ak to bude pravdamam ju tieš v zalohe.inak nezničitelna zbran ten mauser.moj ma rok vyroby 1942
Pointman
RWS robí DK 11,2/835/4079/167
milanko12
naboja sa daju zohnat od rusou niekde pri BB je jeden co to zevraj predava
bezek
pre ibo:este hej asi tak okolo 200 kusov
iboo
a ma aj naboje do toho ?
bezek
moj starky ju ma.poluje s nou od 1956 a nevimenil by ju za nic.strila snou vsetko od srncej po diviaky.nepodlieva to.strelba s nej je velmi prijemna,mal som to moznost vyskusat.

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.