dnes je utorok,  17. marec 2026,  meniny má Lubica,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 05:57,  dnes západ slnka: 17:51
termovizia nocpix
ODIMON

PARD NV007SP LRF 940nm - diskusia

autor: pavelb
pridané: 26.9.2023 9:34
zobrazení: 7 703
hlasov: 0
Zdravím, aké máte skúsenosti s touto optikou, uvažujem ako zadnú násadku- zásadku. Prípadne doporučte iné.rnĎ. Lovu zdar!!!

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
sailormoon81
ahoj, neviete niekto poradit, ktorá zásadka by sa dala najlepšie vyladit na puškohľad bez paralaxy? Uvažujem medzi noxar lunar, pard nv0007sp2 4K a pard nv007V2. Puškohľady zeiss V 3-12x56 a 5-15x42.
lorgarius
Reakcia na príspevok od Stasek, 7.3.2024 o 16:07
Ahoj, zalezi na svetelnych podmienkach a kontraste pozadia ale kedze to nemam na optike tak vzdialenost na ktoru dokazes dobre rozoznat zver je mensia. za dobrych svetelnych podmienok - za sera/briezdenia ked v optike uz/este moc nerozoznas, ale este/uz je svetlo tak v nocaku ci uz za pouzitia denneho alebo nocneho modu bez prisvitu sa da slusne zver rozoznat tak na 70-100metrov. v pripade zlych podmienok ked je husta tma a zamracene zapinas integrovany prisvit, tak je to podla mna horsie a nasledkom je aj neprijemny tunel vision. tomuto moc na chut prist neviem, rovnako ako rozpixelovaniu obrazu pri pouziti digitalneho zoomu. ak hladas nieco na pozorovanie a nie ako cenovo priajtelny dual use co mozes bez problemov aj upnut na puskohlad, tak by som sa asi pozrel na nieco ine alebo termo.
Stasek
Reakcia na príspevok od lorgarius, 26.9.2023 o 11:59
Ahoj. Keď používaš ako monokulár (na pozorovanie) na koľko metrov vieš rozoznať - posúdiť zver? Diviak, vysoká, srnčia. ďakujem za odpoveď.
lorgarius
ahoj, mam verziu bez dialkomeru.
pavelb
ahoj, máš aj dialkomer...ak áno, využívaš ho?
pavelb
Reakcia na príspevok od lorgarius, 26.9.2023 o 11:59
oki, vdaka....
pavelb
Reakcia na príspevok od MarekPO, 26.9.2023 o 12:41
oki ...vdaka....
MarekPO
Ahoj, používam starší model 007S 940nm, tam je len rozdiel podľa mňa, že batéria je na opačnej strane. Pri 007SP je to rozumný ťah, pretože je som mal problém s prebitím, keďže mám nízku montáž. Vyriešil som to naklonením resp. pootočením objímky/adaptéra, zvykol som si na to, funguje ako má. Samozrejme riešením je vyššia montáž, ale mne to vyhovuje takto - tento problém odpadá pri 007SP. Čo sa týka lovu, za mňa pomer cena/výkon super. Okolo 100m s tým viem úplne v pohode loviť. Vlastním od 10/2022 a mám s tým ulovených viac ako 10 diviakov, niekoľko líšok a jazveca. Používam na variabil puškohľad 3-12x50, väčšinou strieľam do zväčšenia 6x. Prísvit väčšinou na druhú úroveň. Pri trojke sa rýchlo vybíja. Nezaregistroval som, že by reagovala zver na prísvit. Odporúčam kúpiť rezervnú batériu alebo externý zdroj. A ako bolo spomenuté, lepšie je si dokúpiť rýchloupínací adaptér, ten v balení je na pevno a mne osobne tiež nevyhovoval. Na pozorovanie nepoužívam (mám termo), neviem posúdiť. Za mňa - kúpil by som určite za tie peniaze aj druhý raz.
lorgarius
ahoj - ak to chces pouzivat ako zasadku tak aby bola pouzitelna potrebujes puskohlad s nastavitelnou paralaxou a malym, resp variabilnym zvacsenim. Ako max by som povedal 3-4x na vyssom rozliseni zariadenie rozmazava obraz - je v podstate nepouzitelne. rovnako odporucam kupit rychlo upinaci adapter. ten v baleni naskrutkovany na pevno mi troska nevyhovoval. co sa samotneho NV007SP 940nm tyka - na prisvit 940nm zver nereaguje/nevidi ho na rozdiel of 850nm, kde drava zver, vysoka a povedal by som ze aj diviaky mozu svetlo z urcitych uhlov registrovat. obraz slusny, ale treba pamatat ide o digitalny pristroj takze obcas pri rychlej manipulacii moze byt obraz rozpixelovany, kym sa zariadenie "nespamata". realne pouzitelne - dobre rozoznanie zveri je mozne tak na 100m, zalezi od pocasia, svetla a poveternostnych podmienok samozrejme. ovladanie par tlacidlami je jednoduche. osobne som to po par tyzdnov dal z puskohladu aj tak dole a pouzivam ako monokular na posudenie zveri, nahratie videa ci urobenie fotky, ked vidim nieco zaujimave.

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.