dnes je sobota,  21. marec 2026,  meniny má Blahoslav,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 05:49,  dnes západ slnka: 17:57
termovizia nocpix
ODIMON

Odborná literatúra o výcviku poľovne upotrbitelného psa. - diskusia

autor: edo1
pridané: 30.1.2009 13:46
zobrazení: 4 740
hlasov: 0
Zdravím všetkých psíčkarov. Vedel by niekto poradiť knihu o výcviku poľovne upotrbitelného psa ku skúškam? Nemôžem žiadnu poriadnu zohnať. Dík.

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
goret
na začiatok sa môžeš riadiť napr. touto knihou odkaz . Ohľadom konkrétnych slovenských skúšok PUP platí známe "lepšie raz vidieť ako 100-krát čítať", lebo popri tom videní je zvyčajne možnosť opýtať sa niekoho skúseného na nejasnosti.
Viki22
Málo dobrých kníh je o výcviku poľovného psa. Ja osobne som sa ešte s dobrou knihou, ktorá by sa zaoberala moderným výcvikom poľovného psa, ešte nestretla. Bohužiaľ, "stará škola" jedná väčšinou o parforsnom výcviku, čoho nie som zástanca. Najlepšie si nájsť knihu všeobecne o výcviku, naštudovať si, ako pes funguje a potom to skombinovať so skúšobným poriadkom. Plus ešte k tomu skúseného výcvikára (nie starého zatŕpknuého poľvníka, ktorý pozná parfors).
Ambrozius
odkaz
ray20
čav edo okolo kníh si hlavu nerob podla knihy aj tak psa nevycvičíš prečítaj všetko čo sa k tebe dostane ale hlavne si skus prečítat skúšobný poriadok nech vieš čo ma tvoj pes robit na skúškach cvičenie je ako učenie na každeho plati niečo iné
edo1
Zdarec pavian, ak si myslíš, že si robím srandu, predaj mi knihu a Ty si kúp novú, keď je to také ľahké.
pavian
To so hádam robíš srandu, nie?
Slimák: Poľovné psy
Báča: Dohledávky a dosledy (tá sa dá stiahnuť na PID)
a mnoho ďalších, základom dobrého kynológa je aj dobrá knižnica, ja som najlepšie knihy zohnal v antikvariáte...

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.