Je to nebezpecne, pretoze je sustavne vyvijany tlak na zapalku. Moze sa stat, ze tymto tvojim popisanym sposobom zatvoris rychlo zaver a udernik udrie na zapalku prudsie, uzamykacie zuby este niesu uzmknute po celej ploche a rychlo sa stane nestastie. Pre tvoju predstavu tu mas foto narychlo som to spravil, spusteny udernik a pozri, kolko sa vystrkuje von. Nedoporucujem to robit a kebyze si videl niekoho v tvojej blizkosti takto spustat zaver s nabojom v komore, tak rychlo od dotycneho utekaj cim dalej. Ono sa nic nemusi stat, ale aj moze, je to 50:50. A kazdy clovek so zdravym rozumom take nieco nespravi. So zbranou sa MUSI vzdy manipulovat bezpecne, aby nik neohrozoval seba a svoje okolie. Ostatne kazdy, co ma zbrojak sa ucil bezpecnej manipulacii so zbranou. Ta je na prvom mieste. A nezalezi, aku znacku zbrane alebo model mas. Aj keby ta zbran mala X bezpecnostnych prvkov, tak 100% poistku kazdy z nas nosi na krku. Ci uz ju vie aj pouzivat, to je uz nazvazeni kazdeho sudruha. Este doplnim, aj mne uz sa stalo, ze mi vysiel oneskoreny vystrel, cize udernik udrel na zapalku a vystrel vysiel cca 2 sekundy po tom. Stalo sa mi to na 22 hornet, naboje sellier bellot poloplaste a raz na byvalej 30-06 stke so strelivom geco.