dnes je sobota,  21. marec 2026,  meniny má Blahoslav,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 05:49,  dnes západ slnka: 17:57
termovizia nocpix
ODIMON

Tlmenie temperamentu jazvečíka pri dohľadávke - diskusia

autor: borgeo
pridané: 1.6.2023 10:39
zobrazení: 2 077
hlasov: 1
Viete mi poradiť, ako utlmiť temperament 15 mesačnej fenky JHT pri dohľadávke? V poslednom čase je pri dohľadávaní taká nažhavená, že sa snaží po pofarbenej stope doslova bežať a preto sa stane, že občas vybehne mimo stopy a potom hľadá zhasnutý kus s vysokým nosom. Keď bola menšia, tak po stope vždy išla pomaly systematicky a precízne. Teraz je taka nažhavená, že chce byť čo najskôr pri zhasnutom kuse a preto vyslovene beží.

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
lanus
borgeo - Sučka sa už zrejme naučila čo ju na konci stopy čaká a tak keď je stopa veľmi čerstvá ide po nej ako raketa . Takže rada je jednoduchá : treba s dohľadávkou pár hodín počkať , preto sú na výcvik vhodnejšie ranné postrely ( a dokiaľ nie je sučka riadne zacvičená treba večer strieľať tak aby nebolo treba dohľadávať , neskôr ani stopa 12+ by nemal byť problém) !!!
borgeo
Reakcia na príspevok od spanik, 1.6.2023 o 12:50
Nie nie, navolno ju nepustam, zabudol som napísať, že je na farbiarskej šnúre
spanik
borgeo,a nespravil si tú chybu,že si ju začal púšťať na stopu na voľno? Mám skúsenosti že pokiaľ pes nejde na remeni pokiaľ to je možné a hneď od začiatku stopy sa púšťa na voľno tak zdivie a už nieje tak dôsledný,ale to je len môj názor.

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.