dnes je štvrtok,  2. apríl 2026,  meniny má Zita,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:24,  dnes západ slnka: 19:14
darujte 2 percentá pre podporu LovuZdar.sk
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Sako S20 - diskusia

autor: pablitko
pridané: 10.10.2022 14:54
zobrazení: 7 359
hlasov: 0
Zdravím. Uvažujem nad kúpou guľovnice Sako S20. Rád si však nechám poradiť skúsenejšími strelcami. Rozmýšlam nad kalibrami .308 winchester, .30-06 Springfield, prípadne 7mm remington magnum. Poľujem 90% lúky a polia, na všetky druhy zveri. Sú na výber dva typy hlavní dĺžka 510mm alebo 610mm. A dva typy spúští. Klasická alebo dvojstupňová. Rád uvítam skúsenosti s konkrétnou guľovnicou ale aj postrehy ktorý kaliber, hlaveň a spúšť zobrať. Chápem že veľa vecí je subjektívnych ale som zvedavý na názory. Ďakujem.

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
mako747
SAKO S20 super zbraň, čo sa týka dlžky hlavne, tak nie každému kalibru vyhovuje kratšia hlaveň. Ak .308Win., tak OK ak ti z nejakých Tebe známych dôvodov vyhovuje krátšia hlaneň OK môže byť ale v kalibroch 30-06SPR., 6,5CREEDMOOR a 7RM tak tam by som určite do kratších hlavní nešiel.
dede
Reakcia na príspevok od lanus, 10.10.2022 o 18:42
Lanus - super zásada :-)
zekon
mám Tikku v 308win. s 22 palcovou hlavňu 569 mm a Sako S20 v 6,5 Creedmoor s 24 palcovou kanelovanou hlavňou 610 mm s dvojstupňovou spúšťou. Sako som vyberal a skúšal zo všetkých modelov čo mali na sklade a odporúčam ti urobiť to isté. Mne osobne sa zdalo to Sako s klasickou hlavňou ťažké na predok a popravde s krátkou hlavňou to vyzeralo hrozne. Presnosť v súvislosti s týmito dĺžkami hlavní na poľovanie by som absolútne neriešil bude proste dobrá maximálne u krátkej hlavne stratíš niečo na rýchlosti čo je pre poľovanie na bežné vzdialenosti bezpredmetné.
sinko
Ja mám v creedmoore 61cm hlaveň, chcelo by to kratšiu, len ktovie zas ako presnosť, známemu v 308 ide presne aj krátka. Spúšť mám dvojstupňovú, paráda. Treba skúšať čo sadne
lanus
pablitko - V zadaných podmienkach by som výber rozšíril o 270 Win. s dlhšou hlavňou . Čo sa spúšte týka tak tam platí zásada ako pri babe t.j. čo osobne neodskúšaš to nepoznáš .

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.