dnes je štvrtok,  2. apríl 2026,  meniny má Zita,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:24,  dnes západ slnka: 19:14
termovizia nocpix
ODIMON

Lovecke zbrane na prelome 19.- 20 storocia - diskusia

autor: blyskac1
pridané: 22.7.2022 13:40
zobrazení: 2 238
hlasov: 0
Mili kolegovia, ma tu z Vas niekto poznatky a starych puskarskych majstroch ktori vyrabali lovecke zbrane na prelome 19 - 20. storocia, Rakusko- Uhorsko Vieden, Nemecko, Cechy - Praha, Vejprty, Belgicko . Liege

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
blyskac1
Reakcia na príspevok od rys2, 29.7.2022 o 16:56
ked budes mat nieco dalsie dat vediet, mna uz asi 5 rokov lame jeden cech na tiez krasnu rucnu pracu a pomernu vzacnost medzi puskami lankasterovy gulovy dvojak od okrem ineho aj vynalezcu a konstruktera prveho hybridneho auta na svete, no majitela nezmeni ????
rys2
No, a aby toho nebolo malo, mal som prekrasnu Lankasterku 16 /16 myslim ze to bolo 65 od majstra puskara Hambruscha, myslim ze jozef, z Ferlachu. Bol to dalsi skvost, spickova, vrcholna praca.A sedelo to v ruke a pri zamiereni uzasne o strelbe nehovoriac! No a tiez som sa nechal presvedcit - pozdravujem :-o)
rys2
To je 31-32 rokov dozadu a vtedy som bol hlupejsi. Chlapik mi za nu kupil fungl novy gulobrok Brno 500 v kal. 243/12 /mozno to aj cíta-pozdravujem/.
blyskac1
Reakcia na príspevok od rys2, 29.7.2022 o 16:29
mal si..? takych zbrani sa nezbavuje
rys2
Napr. vychyreny majster Gustav Fuckert a jeho povestny patent = "korunovka" ako aj dalsie puskarske skvosty od neho, vsak... PS: mal som od neho gulobrok 9,3x72R/16 so zlatymi ukazovakmi, bohatou prekrasnou rytinou,kovovou botkou, zasobnikom v pazbe, klapkovou montazou a puskohladom myslim ze to bol Lovec 4x
blyskac1
Reakcia na príspevok od stetien, 25.7.2022 o 9:13
vo Weipertoch boli velmi dobri vychyreni puskarsky majstri ktori vyrabali zbrane aj pre najvyznamnejsich monarchov tej doby, kazdy zachovany kusok z tejto oblasti je velka vzacnost.
blyskac1
Reakcia na príspevok od dede, 27.7.2022 o 6:25
Ty nemas ani potuchy o podstate a jadre tejto temy takze zbutocne nestracaj cas
dede
Pre zaujímavosť…
dede
Podľa mňa, ako som už napísal dňa 23.7. 2022 - Podľa mňa téma zbytočná v dobe internetu.... Aby som nebol len za ,, chytráka ,, ako som bol označený v pošte tak sa využil vyhľadávač Safari a Kniha Ruční palné zbraně I (Jaroslav Lugs) | Panta Rhei odkaz › ... › Šport › Šport - ostatné Knihu Ruční palné zbraně I (Jaroslav Lugs) kúpite online na pantarhei.sk alebo si ich môžete rezervovať a vyzdvihnúť v jednom z kníhkupectiev. Hodnotenie: 5 · ‎1 recenzia · ‎11,12 €, Kniha: Ruční palné zbraně II (Jaroslav Lugs) | Martinus odkaz › ... › Strelné zbrane Kniha: Ruční palné zbraně II (Jaroslav Lugs). Nakupujte knihy online vo vašom obľúbenom kníhkupectve Martinus!odkaz
stetien
Tiež mám zaujímavý kúsok.. broková dvojka od J. Bartl Weipert v dnes už neexistujúcej ráži 14/65 + výmené hlavne 20/65 z roku 1911.
Bobroveckadolina
brokovnice zámok Holland holland G.Tichý Moravská Ostrava BOHLER BLITZ STAHL to mám na brokovej dvojke
lanus
rys2 - Samonapínacie zámky zostrojil u hamerlesky okolo roku 1862 londýnský puškár Jozef Needham.
rys2
Otazka do plena: KTO zostrojil definitivne samonapinacie zamky na zbraniach typu hamerles, ktore sa pouzivaju dodnes?
Schmid
Este raz pisem pomaly a nahlas… “srobiky”..otoc classica ustim k ociam a hľa co bude medzi laufami? Takze asi len tolko. Kto sa vyzna netreba dalej komentar.. Vsetkym nam je velmi teplo ja chapem aj so zlamovami zbranami :)
dede
Reakcia na príspevok od Schmid, 23.7.2022 o 11:05
:- ) alias Schmid používam iba zlamovacie zbrane- prilep to sem aby vypadli skrutky ...
Schmid
Velmi dobra tema kludne napis otazky skusim odpovedat. Dede ho si nevsimaj to ludia s nezletovanymi hlavnami tzv srobikovymi nepochopia. Nemaju to z kade vediet ani pochopit.
mibe74
Nemyslim si to. Daju sa dozvediet zaujimave veci, trebars take, ktore na nete nemusia byt. Samozrejme je to prinos pre urcitu skupinu ludi, ktorych to zaujima, respektive zacinaju sa o to zaujimat, tak preco nie? Mozno bude zaujem….
dede
Reakcia na príspevok od mibe74, 22.7.2022 o 19:41
Podľa mňa téma zbytočná v dobe internetu. Teplo má svoj podiel na jej založení...
mibe74
Zaujimava tema…

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.