dnes je utorok,  24. marec 2026,  meniny má Gabriel,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 05:43,  dnes západ slnka: 18:01
termovizia nocpix
ODIMON

Stúpanie vývrtu hlavne - diskusia

autor: Mike27
pridané: 22.10.2021 21:42
zobrazení: 2 688
hlasov: 0
Zdravím pani kolegovia, vie mi niekto povedať aké ma stúpanie IŽ18?

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
Mike27
Zdravím vás pani, pytal som sa všeobecne na izky, áno MMasska najviac mazaujima 223 ale pytal som sa na všetky, ďakujem veľmi pekne za odpovede
lanus
spanik - Tu Ti to Google preložil : Vážený pane, v odpovedi na vašu otázku: Poľovnícky pištoľ MP-18MH cal.270WIN má stúpanie (priekopa) drážok s hlavňou, ktoré sa rovnajú 254 + -5 mm (10 palcov)..... (Tiež sranda).
spanik
Reakcia na príspevok od dzano, 23.10.2021 o 17:09
dzano,mi čo nerozumieme po Americky,vieme prd čo si napísal.(sranda).
dzano
Zdravim Pani. Ja by som jednu perlu mal. Pytal som sa v 2016tom na 270win priamo v Izevsku ... Dear Sir, In answer to your question: The hunting gun MP-18MH cal.270WIN  has the climbing (pitch) of barrel bore grooves equal to 254+-5 mm (10 inches).Regards, Chief Designer service Vladimir Boudanov.
MMasska
Reakcia na príspevok od pepies, 23.10.2021 o 7:13
Pepe ja som si pozrel kto to je a pozrel som si aj jeho druhú diskusiu kde chce strieľať s IZ 223r ťažkú strelu. Tak Mike27 teraz odpoviem tebe IZ v kalibru 223r je dodávaná s twistom 1:12 ktorý sa hodí na klasické SP 40g- 50gr na monolit alebo moderné strely ako accubond 70gr poprípade60gr PDX1 defender rovno zabudni na to ti treba ostré stúpanie aspoň 1:9 . Inak tú guľku nedokáže ustabilizovť, na prestnosť a aby účinne pracovala v termináli. Presnosť zistíš v papieri že nebude robiť krúžok ale oval a účinnosť si overíš v balistickom gelu. Môžeš mi veriť mám to odskúšané s praxe.
Pepes33
Ja si myslím, že stúpanie vývrtu u guľovníc IŽ je také isté ako štandardné stúpanie klasického kolíku k rajčinám. Posielam foto klasického stúpania kolíka k rajčinám.
pepies
Možno by bolo dobre uviesť aj kaliber.A neviem ci na to niekto bude vedieť relevantné odpoveďat...

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.