dnes je piatok,  3. apríl 2026,  meniny má Richard,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:22,  dnes západ slnka: 19:16
darujte 2 percentá pre podporu LovuZdar.sk
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Strelivo FEDERAL 7x57 - diskusia

autor: caky
pridané: 12.11.2020 10:31
zobrazení: 5 113
hlasov: 0
Nazory a skusenosti s tymto strelivom.konkretne 7x57 7MM MAUSER

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
schmetterling
Reakcia na príspevok od lanus, 28.4.2021 o 10:54
Ešte raz ďakujem.
lanus
schmetterling - Za rovnakých podmienok platí pre 140 gr. toto :
schmetterling
Lanus ďakujem. Mohol by si mi prosím sem hodiť aj tabuľku s tými 140 gr? Ešte raz ďakujem
lanus
schmetterling - Pre 7mm Mauser 175gr ; výšku mieridiel 4 cm a 130 m nástrelnú vzdialenosť mi v Bal.cal. Federálu vyšlo toto :
schmetterling
Zdravím Vás, otec si kúpil do svojej sedmičky federal power Shock 175 gr. Žiaľ balistické údaje sú len v anglických mierach a nevie ako si nastreliť guľovnicu. Nemáte niekto údaje k tejto strele aj v metrických jednotkách? Ďakujem.
caky
Dlho tu nik nenapisal..ale vratim sa k hornadom.je to nadupane strelivo a mam obavy či by mi to moja zkkčka ustala.alebo takto:meniť tie federaly za hornady alebo nechat tak?
lojzicka
Reakcia na príspevok od caky, 26.11.2020 o 20:38
Federal Power Schok 140gr poľujem druhu sezonu presne tak ako píšu kolegovia tvrda strela šetrná k divine odskok od 30 do 5O metrov projektil som ešte nenašiel vždy prestrel.
caky
Žiadne ďalšie skúsenosti s tymto strelivom?
caky
Ano uz som pozeral aj na tie hornady..nepochybujem o ich kvalite.len skor ma zaujimaju federali kedze ich mam k dispozicii.
MMasska
Reakcia na príspevok od caky, 13.11.2020 o 16:57
No ak chceš aby ťa tvoja 7x57mm posunula ďalej tak skús strelivo hornady SST 139gr. Ak ti to tvoja zbraň ustabilizuje budeš prekvapený ako dobre to funguje aj bez zásahu kostí.
caky
Lanus dik za postreh.poĺujem v pahorkatej oblasti a tu lovim srnčiu,diviačiu a vysoku.
lanus
caky - Voči tomu Gecu je Federál tvrdší , čiže ak sa podarí trafiť medzi rebrá tak sa dá očakávať dlhšie odbiehanie .
caky
Ano je to power shock 140gr.ono takto:dostal som tieto naboje pri kupe zbrane.nikdy som ich nemal.preto sa pytam na ich plusy a minusy.vlastnim aj 7x57r v kozlici a tam strielam geco TM.
vivatvikend
Ak mas na mysli Federal so strelou Power Shock tak ja to pouzivam v 308 win. 180 gr. Je to klasický poloplast, celkom presne strelivo. Mam s tym strelenych par kusov, je to setrne k divine, zopar projektilov co som nasiel v tele zveri tak drzali pokope, ziadne fragmenty.Za mna dobra volba a rozumna cena. Pouzivam to aj v 45-70 Gov.

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.