dnes je sobota,  21. marec 2026,  meniny má Blahoslav,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 05:49,  dnes západ slnka: 17:57
termovizia nocpix
ODIMON

Ktorý ďalekohľad je lepší? - diskusia

pridané: 23.12.2019 19:04
zobrazení: 2 749
hlasov: 0
Dobrý deň, neviem vybrať, ktorý ďalekohľad je lepší. Či Delta Optical Forest II 8,5 x 50 alebo Delta Optical Forest II 10 x 50. Prípadne nejaký iný ďalekohľad (roof) do 170 €. Za každú odpoveď som vďačný. :)

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
laik
Osobne si myslím že základom je optická priepustnosť za šera, farebná čistota obrazu a samozrejme bezporuchovosť značky. Ostatné sú to iba subjektívne pocity jednotlivca.
Lacike2
Reakcia na príspevok od Polovnicok35, 29.12.2019 o 18:27
Výhody zväčšenia 8x : väčšie zorné pole,mierne lepšia svetelnosť, lepšia stabilita pri pozorovaní z voľnej ruky. Výhody zväčšenia 10x : viac detailov. Ak nie su pre teba najpodstatnejšie detaily,tak na tebou požadovanú vzdialenosť je 8-násobné zväčšenie plne dostačujúce.
Polovnicok35
Este by som sa chcel opytat ze ci by ta 8x42 bola dobra aj na pozorovnanie do vacsich vzdialenosti? (Tak 150 až 200 metrov)
Polovnicok35
Ďakujem :)
caky
Ja som porovnaval 10x42 s 8.5x50.obidva delty.myslim ze 10x42 je lepsi.vacsie zorne pole a nema tzv.rurkovy efekt.alebo ako by som to nazval.je pravdou ze vlastnim 10x42 ale ta 8 a polka mi nereze.takze bud 8x42 alebo 10x42.inak ja som spokojny s tym co mam.
Lacike2
Reakcia na príspevok od Polovnicok35, 25.12.2019 o 19:35
Opticky to oproti Sierre rozdiel nebude veľký,skôr to bude rozdiel v dizajne a pogumovani.Na stránke optyczne.pl nájdeš test Delty forest ii 10x50 a najväčším problémom bude zrejme veľkosť zorného poľa.
Polovnicok35
A čo hovoríte na Barr&Stroud Sahara 10x50 FMC?
Mirorr
Porovnával som ráno počas ruje s kamarátom jeho Delta Forest 10x50 s mojím Barr stroud series 5 8x42. Výsledok bol a aj on uznal, že viditeľnosť, farby aj široké zorné pole boli lepšie pre môj ďalekohľad 8x42. Keďže nemám Ed skla, cena medzi Delta Forest a Barr stroud bola porovnateľná. Najväčšia výhoda je, že viem rýchlo v lese zamerať a rozpoznať zver. Nevýhoda je, že po 2rokoch som stratil krytku-pliešok na zaostrovacom koliesku.
Lacike2
Polovnicok35 - Alternatívou by mohol byť aj Barr&Stroud Sierra 10x50.Ak ti sadne nie je čo riešiť a bonusom je 10-ročna záruka.Ak by si netrval na priemere 50,tak pri priemere 42 nájdeš podstatne kvalitnejšie ďalekohľady.
Polovnicok35
Reakcia na príspevok od lanus, 24.12.2019 o 8:44
Ďakujem veľmi pekne :)
lanus
Polovnicok35 - Po kvalitatívnej stránke sú oba rovnaké ! Ale, ktorý bude pasovať k tvojím očiam a aktivitám môžeš zistiť jedine ty a to dôkladným vzájomným bezprostredným porovnávaním ! Ak to nespravíš pred kúpou, ale až po nej ,celý proces to predraží !!!

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.