Ja by som ti jednoznačne odporučil CZ 527, keďže máš rád české zbrane, vyhotovenie lux alebo varmint, kvôli dlhšej hlavni a lepšiemu twistu. Na lov škodnej by som z tvôjho rozpočtu kvalitnejšiu zbraň nekupoval, skôr by som viac zainvestoval do kvalitnejšieho puškohladu, hlavne s tenkou osnovou, s dobre viditeľným osvetleným bodom, či už cez deň alebo za šera, väčším zväčšením ( minimálne 16-20x), s takým zväčšením to bez nastaviteľnej paralaxy nemá zmysel a samozrejme kvalitným klikaním. Konkrétnu značku ti neporadím na to sú tu väčší odborníci ale musíš viac konkretizovať a každému oku vyhovuje niečo iné, to čo niekomu vyhovuje ešte nemusí sadnúť každému, musíš si ich zopár aspoň trocha vyskúšať a pokukať bez toho to len ťažko pôjde. Skús nájsť niekoho v tvojom okolí kto už podobnú optiku vlastní a dovolí ti aspoň sa do nej kuknúť, v lepšom prípade si aj vystreliť a vie ti poradiť a zasvätiť do detailov klikania a streľbou na väčšie vzdialeností, skôr by som hľadal niekoho v okolí strelníc tam sa pohybuje viac takýchto ľudí ako v kruhu “klasických” poľovníkov, ktorým stačí trafiť kruh s priemerom 10 cm na 100 metrov a sú spokojní, samozrejme česť vínimkám!