dnes je sobota,  21. marec 2026,  meniny má Blahoslav,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 05:49,  dnes západ slnka: 17:57
darujte 2 percentá pre podporu LovuZdar.sk
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

dysplazia - diskusia

autor: Huntyman
pridané: 6.12.2018 9:12
zobrazení: 1 554
hlasov: 0
Dobrý deň, som tu nová a prešla som si diskusiu z roku 2013 na podobnú tému, ale nenašla som odpoveď ako dysplaziu zmierniť prípadne ako jej predísť. Máme bígla a rišim to zatiaľ len ako prevenciu. Nevykazuje žiadne známky ale patrí do stredných plemien a pre stredný vysoké a obrie plemená je dysplazia bežne sa vyskytujúca aj keď je pes s rodokmeňom. Je niečo účinné okrem otimálnej váhy aby sme sa dysplazii vyvarovali? Ďakujem, HM

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
357AS
Tak,perete do psov už od štenaťa samú chémiu a neprirodzenú stravu,granule,a podobné sra.ky a potom to má kdeaké choroby,daj mu žrať prirodzenú stravu,mäso surové ,alebo len obvarené,čistú vodu bez chlóru,dostatok pohybu v hore a sám sa odčerví,vybehá ,vytrávi mu potom poriadnu kosť na prečistenie zubov a tak je pes zdravý a spokojný,nie zo všelijakých psích "dobrôt" ,dáte sa predajcom oblbovať a napchávaťe im vrecká a potom aj zverolekárom.Stále sa len píše,"pes nie je vec" ale ani pokusný králik,/oblečky,grabulky,pasta na zúbky,vatička na ušká,zeleninka,cukríčky,dobošky,čokoládka ,konzervička / a kopec ďalších neptrebných sprostostí,každý večer osprchovať aby v posteli nesmrdel . Zavrieť by som dal takých chovatelov za týranie zvera !
Viki22
U bígla by som dysplázie nebála. Skôr by som dávala väčší pozor na luxáciu pately alebo alergie. Ako prevenciu by som odporúčala dohliadať na váhu a dbať o kvalitnú stravu (najlepšie nejaký hypoalergénne krmivo alebo krmivo bez obilovín), keďže majú bígle vyšší apetít ako väčšina psov a sú schopné pojesť kdečo. Chondropreotektíva mu podávať môžeš, to mu určite neublíži (Alavis, Artivit, Geloren, Canvit, Apto-Flex...). A pre stredné a väčšie plemená určite nie je dysplázia "bežne sa vyskytujúci" problém. Majú na to plemená nad 30 kg len väčšiu predispozíciu.
Beri
Nám veterinár preventívne doporučil užívať doplnok výživy na kĺby canvit chondro maxi nakolko naše šteňa stále rastie a krmivo pravidelne sledovať zloženie a vyvarovať sa kuracine nakoľko má na ňu alergiu. Máme len ročnú sučku československého vlčiaka takže zatiaľ problémy nemáme ani bedrových ani lakťových kĺbov a dúfam, že ani nebudeme nakoľko dodržiavame všetko presne tak ako nám poradil vet.

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.