dnes je sobota,  21. marec 2026,  meniny má Blahoslav,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 05:49,  dnes západ slnka: 17:57
darujte 2 percentá pre podporu LovuZdar.sk
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Kúpa ďalekohľadu do 1000 euro. - diskusia

autor: pytliak22
pridané: 9.9.2018 17:30
zobrazení: 3 776
hlasov: 0
Prosím vás poraďte mi ďalekohľad do 1000 euro zväčšenie 8 x 56.

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
lukas01315
Mam steiner extrém 8x56 nedám naň dopustiť super svetelnosť hlavne večer. Jedine co mi vadí spodné kryty sa odlomia zachcilku ale to nevadí.. A jedine mínus je váha je strašne ťažký keď idem sním na polovku alebo sa iba prejist na pol dna potom to je cítit na krku ale neplánujem ho meniť a mam ho už vyše 10r
Hirko2
pytliak porovnanie cena kvalita je u minoxu dokonalý pomer a čo sa týky modelu HG tak to platí dvojnásobne, určite budeš spokojný
pytliak22
Čo poviete na minox hg 8x56.
motaq
k tomu Steineru, treba rozlisovat Steiner Ranger Pro a Steiner Ranger Extreme nie je to iste, su to dva modely a rozdiel je aj v cene a aj po optickej stranke. Ranger Pro je starsi model a predchodca modelu Ranger Extreme, ktory je novsi model a samozrejme vylepseny. Preto ten rozdiel v cene a aj po optickej stranke. Meopta v pozorovacich dalekohladoch je po optickej stranke velmi dobra. Urcite ale plati to co napisal lanus, optiku je dobre si vyskusat, nie kazdemu bude vyhovovat a pasovat to iste. Niekomu moze viac vyhovovat Steiner a inemu Meopta a ich nazor na svetelnost sa moze odlisovat.
357AS
Reakcia na príspevok od pytliak22, 11.9.2018 o 17:28
raz píšeš že si čítal,potom že si ho mal,nejako sa do toho zamotávaš,asi nevieš čo chceš :-)
pytliak22
Reakcia na príspevok od 357AS, 11.9.2018 o 16:38
Ten ranger pro som mal a bol dobrý ale predal som ho človek chce vždy vyskúšať niečo nové hlavne keď každu chvíľu sú nejaké novinky a sú stále lepšie a lepšie.
357AS
Reakcia na príspevok od pytliak22, 11.9.2018 o 6:43
Tak som tam bol v tej predajni,máš tam ten ďalekohlad Steiner Ranger Pro 8x56 ,je v záruke dokonca 3 roky a len za 500 € !ušetríš 300€
Jager68
Meostar jednoznačne....sám mám Steiner Ranger Pro 10x56..(tej cene sa nedalo odolať)som relatívne spokojný ale vymením ho za Meostar...
hunter4321
Reakcia na príspevok od 357AS, 11.9.2018 o 10:23
Steiner ranger xtreme 8x56 stojí 800€...V noci je to neskutočná svetelnosť.,dobre sa drží, tie gumy na bokoch očníc krásne zakryjú všetko okolo a môžeš oči pohodlne priložiť na očnice. Samozrejme meopta má tiež neskutočnú svetelnosť a kvalitu. Ja som ich testoval za šera lebo cez deň mi je to nanič skúšať. Samozrejme nie vždy je tá možnosť.
357AS
Reakcia na príspevok od pytliak22, 11.9.2018 o 6:43
ked myslíš že je lepší,tak v RK v polovníckej predajni ho niekto predáva ,môžeš si ho kúpiť ,myslím že za 500€ ,tam som ich aj porovnával. Ak by som ja kupoval ,tak si to odskúšam a nie o tom čítať,to čo je pre niekoho SUPER ,pre iného to môže byť úplná HARABURDA.A v recenziách je všetko super,lebo to potrebujú predať.
pytliak22
No neviem ja som čítal na diskusiách že ten steiner by mal byť o niečo málo lepší ako meopta.
357AS
Reakcia na príspevok od hunter4321, 9.9.2018 o 18:06
mal som tú česť odskúšať oba,Meopta je o dosť lepšia,nemá nad čím rozmýšlať.
m98
Určite vhodnejšie by bola dobrá 42-ka a k tomu termo monokulár. Do tej ceny sa zmestíš- Meopta 10x42HD.
lanus
pytliak22 - Pri kúpe optiky nestačí len myslieť,ale treba aj poriadne skúšať a porovnávať !!! (Rozdiely vo videní jednotlivcov sú veľmi výrazné !!! ).
pytliak22
Reakcia na príspevok od hunter4321, 9.9.2018 o 18:06
Myslíte ten najnovší steiner nighthunter?
357AS
Meopta Meostar B1 8x56
hunter4321
Buď Steiner Ranger Xtreme 8x56 alebo Meopta Meostar B1 8x56... Perfektná svetelnosť a kvalita na jedničku či už technická alebo optická.

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.