dnes je sobota,  21. marec 2026,  meniny má Blahoslav,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 05:49,  dnes západ slnka: 17:57
termovizia nocpix
ODIMON

ako naucit psa na stopu? - diskusia

autor: paprik6
pridané: 28.12.2008 9:29
zobrazení: 8 726
hlasov: 0
mam hanoveraka ma 10 mes. ako ho mam naucit nastopu.poradte mi vase triky a skusenosti

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
Stajerak
Bol som aj pri diviakoch (len za plotom) a mal o ne obrovsky zaujem. Nos ma vyborny v lese ma na vsetko upozorni. Pokial viem na PF moze ist aj SK,AJD,ŠD. Stajerak je vyslachteny z Hanoverskeho farbiara a po nom zdedil dobry nos
kormp
Ja uviažem o strom tie ratice, no ani mačka nieje zlá (len na skúškach sa to može vypomstiť ak prebehne po stope mačka). Štajeráka by som učil na durenie diviakov a následnej dohladávke na čo má vlohy a nezaťažoval by som ho farbiarskymi prácami....
Stajerak
Na konci naslapanej drahy by mala lezat zastrelena zver. Mozem pouzit aj macku v klietke. Poradil mi to jeden polovnik , vraj aby mal pes motivaciu a zacal hlasit.
kormp
Treba sa spýtať kolegov či nemajú v mrazničke odložené....umelý pach nieje to pravé orechové.
Stajerak
Neviem kde sa da teraz zohnat cerstva ratica , preto som chcel skusit ten umely pach. Staru raticu by som postriekal a potom naslapal stopu.
kormp
Našlap (najlepšie kamarát aby tam nebol tvoj pach)umelú stopu s raticami z vysokej, do skúšok PF (používať len ratice z vysokej), v žiadnom prípade nie farbu(krv).Dlžku a lomy a aká má byť starána si pozri na odkaz youtube nájdeš dobré video výcvik barvare.
kormp
Našlap (najlepšie kamarát aby tam nebol tvoj pach)umelú stopu s raticami z vysokej, do skúšok PF (používať len ratice z vysokej), v žiadnom prípade nie farbu(krv).Dlžku a lomy a aká má byť starána si pozri na odkaz youtube nájdeš dobré video výcvik barvare. odkaz
Stajerak
Zdravim! Mate niekto skusenosti so zakladanim umelej stopy pomocou pachu zveri z vysokej (118ml flasticka).
exc125
a s krvou je to ako na farbiarskych skuskach malich plemien sa stopa robi iba krvou........aky je tam presny postum.??
robitusin
nikoho neurážam,napísal si čerstvú stopu,čerstvé ratice...
marceld
Vobec mi neharasi.Mal som na mysli stopu zivej vysokej.Mozno som sa zle vyjadril;prepac ale nikoho neurazaj!
robitusin
ti haraši?akú čerstvú stopu?nemyslel si náhodou na prirodzenú stopu v teréne od živej zvery?
exc125
hh skus ako chces ja som ucil zo zajacom a uz nie raz pes dohladal zver.
marceld
So zajacom to v ziadnom pripade neskusaj.Psik je este mlady a hravy. Teraz aj tak cerstvu raticu z vysokej nezozenies.Uc psika na stopu cerstvu. Skus sa spojit s p.Cervenkom on Ti urcite poradi.
exc125
neni vsetko zadarmo , isteze je ho skoda ,ale ako inak ???
krepelak
...není škoda toho zajíce pro výcvik BOXERA?
exc125
ahoj ja mam nemeckeho boxera len na chov a ked som nemal co robyt tak som sa jej zacal venovat a cwicit ju na stopu som ju cvicil tak ze som zobral zajaca a pichol som ho o nohu som mu zaviazal spagat , psa som odlozil a tahal som zajaca po zemi aj niekolko km . pes isiel najprv po krvi a ked sa krv stratila isiel dalejj uz len po pachu urobyl som to asi 3 krat a nemecky boxer ktory bol urceny na chov krasne vystopoval ranenu zver
juraj22
aj moj je hravy a velmi to je ok je to este stena.napis
paprik6
tak s poslusnostou je to celkom dobre ale je este taky zivi a hravi cize viac sa chce hrat skusim mu to tak urobyt ako vravis dakujem zatial ked budem mat nejake otazky ti napisem ok ?
juraj22
tu raticu samozrejme s vysokej z nicoho ineho.a rob mu ju na husto.
juraj22
10mesacny farbiar uz mal mat urobenu stopu.a nedaval si mu od malicka raticu s vysokej aby sa snou hral,lebo je dost mozne ze sa velmi nabazil toho pachu a nieje prenho uz taky lakavy.sprav mu stopu s raticou najprv kratsiu a za 3hodiny ho tam daj na zaciatok tej stopy viac tam s nou pobuchaj a nechaj ju tam chvilku postat aby bol pach intenzivnejsi.ked ho das na stopu tak mu povedz stopa hladaj a chval ho.neverim ze by nemal zaujem o pach tej ratice.10mesacny by uz mal mat nejaku tu stopu absolvovanu a ako je na tom s poslusnostou.a zapametaj si ze vsetkeho vela skodi a nic sa neda uponahlat,aj s tou stopou pomaly nie casto do nicoho ho nenut pes by mal ist s chutou nesetri chvalou ani odmenou,nic neuponahlas.co pokazis napravujes potom dlho.a nerob stopu na snehu aby nesiel po pohlade ale iba po cuchu.a stopu nerob velmi dlhu.
paprik6
ja som ho estenic neucil ale tak ked natrafime v lese na stopu visokej tak zaciti ju ale nevenuje jej nejaku pozornost
juraj22
a na aku stopu by si ho chcel naucit??predpokladam ze uz na stopu vysokej uz bol ci este nie??

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.