dnes je štvrtok,  19. marec 2026,  meniny má Jozef,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 05:53,  dnes západ slnka: 17:54
darujte 2 percentá pre podporu LovuZdar.sk
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Ako spraviť vnadisko pre dravce - diskusia

autor: Simino
pridané: 13.12.2017 15:04
zobrazení: 3 596
hlasov: 0
Dobrý deň,prosím vás o radu ako a kde spraviť vnadisko pre dravce. Ďakujem

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
jaro1
Simino- vnadit zivocisnymi navnadami a presne takehoto druhu ako uvadzas sa jednoducho nesmie (ale keby si hadzal granule pre psa ci ryby je to ine).Ani selmy, ani dravce.Zakon o tom hovori a odkazuje aj na prislusne predpisy.Existuje sice vynimka ale to neplati pre teba. Nuz, boli casy ked sa mohlo u nas pomaly "vsetko", so vstupom do EU sme sa neskorsie dockali roznych obmedzeni a aj prekvapeni :-o)
Simino
Ďakujem doma chováme zajace,sliepky...takže niekedy mám mäso ale dávam ho do kríkov pre líšky a diviaky bojím sa to dať do stredu poľa aby sa tam nenaučili chodiť túlavé psy namiesto myšiakov.
lubenko
presne toto som mal na mysli od šikovného fotografa ,spojit sa s polovníkmi
Oki-
Poradiť si je jedna vec, ale mať potom s niekym opletačky, lebo to je nezákonné, mi asi za to nestojí... Skúsim sa ešte poradiť s miestnym poľovníkom, veď predsa nemusí to byť vnadisko na dravce, ale na líšku, a nie moje, ale poľovníkov. Mal som totiž v pláne si postaviť kryt na pozemku ktorý hraničí s poľom, samozrejme so súhlasom majiteľa pozemku. Je to taká trvalo zarastená a neobrábaná plocha. Primárne mal byť práve na fotenie dravcov, ale o tom, že vnadiť ich je nelegálne som sa dozvedel až dnes...
lubenko
Oki šikivný fotograf si poradí:):):)
Oki-
lubenko: Ďakujem, to mi stačí :)
lubenko
keby ste mu tak jednoducho povedali že sa to nesmie a žiadné povolenie na to nedostane
jaro1
Aj ja zdravim, Oki, obrat sa na prislusnu veterinarnu a potravinovu spravu SR a na statnu ochranu prirody SR a povedz im, ze ako nepolovnik a fotograf si chces urobit zivocisne vnadisko pre dravce a chces tam fotit, potom sa ozvi.
Oki-
Zdravím, a čo vnadenie za účelom fotenia návnadou z mäsiarstva, prípade domáceho chovu?
Simino
Dakujem...
jaro1
No len POZOR, nech sa chlapec nedostane do problemov! PS- Simino, podla zakona so zrazenou zverou manipulovat nesmies, to je trestne! Jednoducho nesmies s nou manipulovat -odvazat ju, privlastnovat si, atd!Mohli by Ta dokonca obvinit z pytliactva!Taketo veci (zrazena zver) sa musia nahlasit policii, resp. uzivatelovi polovneho zdruzenia a pod.
sinko
Popri cestách je kopec zrazených, z niektorých by aj fajný kožuch bol, ani dieru po guľke nenájdeš
Simino
Ďakujem za radu ale odkiaľ by som ju zobral.
sinko
Mŕtva líška
Simino
Ďakujem za radu
jaro1
Dobry den. Polovnik nerobi vnadiska pre dravce pretoze ani nema dovod ich robit a to hned z viacerych dovodov, takze tu ti asi nikto neporadi. Leda, ze by si sa presunul s otazkou na stranku fotografov, tam sa o kadecom zmienuju.

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.