Mal som ju,ale dal som ju preč,hrubá ruská flinta,ako kaliber dobrý ideálny,veLmi podobný z 308w.Mal som aj pažbu upravenú pištolovú rukovet na nej(na origináli nie je),hnevala ma poistka na ktorú si potreboval velˇkú silu,a na to že som mal krátku karabínu čiže model 44 aj s bodákom,ktorý som dal dolu,veLmi kopala,aj botku som mal penovú.Všetko sa dá upraviť aj spúšť.Ale nebolo to ono.Proste je to mosin spartanská zbraň,s ktorou ale poluje 90 % lovcov na Sibíri. ◄ reagovať
A raz sa mi pri zaistovaní stalo,že mi vyšla rana,vedľa auta v revíry. ◄ reagovať
O učinnosti kalibru by mohli rozprávať aj miliony,ludských obetí,veď v Rusku sa používa od čias cárskeho Ruska do dnešného dňa+vojská bývalej Waršavskej zmluvy,aj ked je to dedeček medzi nábojmi,ja sám si neviem predstaviť kde sa budú časom upratávať nespočetné množstvá zásob tohto náboja.Má výhodu dobrej cenovej dostupnosti,samozrejme po príslušnej úprave,a to výmene berdan zápalky,za non tox,a výmene zakázanej strely.Ináč ak strielaš nedajbože aj voj.strelivo,a ak máš mosina vyrobeného pred r.1945 tak ho riadne pucuj je velmi nachylný,povojnové už majú tvrdochrómové upravy hlavní.Ja vravím na polovačku po ˇuprave spúšte,poistky a pažby,ale to len v krajnom prípade.Na športovo-zábavnú strelbu áno. ◄ reagovať
prepač bodo1948 že som sa včera už neozval! ja po kupe tejto zbrane za velmi dobru cenu,som ju bol hned odskusat s kamaratom na strelnici.Mal som strelivo prvy partyzan a musim povedat že ta flinta strielala nad moje očakavanie.Strielali sme na 100metrov do asvaltovych holubov cez mechanicke mieridlá.Zbraň bola vyrobená v ZSSR v roku 1943,ale podla mna a stavu zbrane nebola použivana. škoda že to česke strelivo je dosť drahé. ◄ reagovať
Absolutne nevhodna zbraň na poľovačku, ťažká, masívna,zastaralá vo všetkom. Nechci aby ti niekto odobril,že je dobrá, keď si ju kúpil za pár korun. Akurát tak do vitríny pre zberateľa. Nehovorím o kalibri ale o zbrani. ◄ reagovať
ja som len chcel vediet či ma niekto s touto zbranou skusenosti,inač polujem s ZKK 600 7X64. ◄ reagovať
mosinko - absolutne sa ani len nepozeraj po ceskych nabojoch do mosina (moja osobna rada a skusenost) je to neico hrozne, od ceny, cez presnost az po kvalitu striel. ◄ reagovať
fero,kaliber je až velmi dobrý,len tie flinty sú už na hov... ◄ reagovať
Edu co sa tyka zlocineckych rezimov maju ludia aj iny nazor odkaz ..... ale radsej to nechajme tak lebo ma zas bezdovodne nazves klamarom ako minule:)) ◄ reagovať
dede ja mam aktualne informacie len si ešte raz prečítaj ten svoj odkaz hlavne stat "Zakladateľ Sovietskeho zväzu pred svojou smrťou v 53 rokoch prekonal niekoľkoinfarktov. Tie mohol spôsobiť aj syfilis,na ktorý sa Lenin liečil " odkaz premvadasz neviem o akých velmociach točíš a či miesto kamošov myslíš komošov ale najzločinnejším režimom bol s prehladom komunizmus a druha priečka patrí fašizmu ktorý iba okukal koncentraky a masove vraždenie bol však iba slabým odvarom v počte vrážd oproti komunizmu . Kam sa hrabe Hitler na Lenina kdeže ! odkaz ◄ reagovať
opytal som sa tvojho kamosa "gúgla" Prarodičia z otcovej strany boli Kalmyci, babička jeho matky bola Volžská Nemka luteránskeho vyznania a starý otec jeho matky bol žid, tak ako i jeho stary otec, Israel Alexandrovic Blank, konvertujúci na kresťanstvo. Sám Lenin bol pokrstený ako pravoslávny. niekde davnejsie som cital ze bol pokrsteny co mi vlastne tvoj kamos potvrdil:) vsetky velke svetove velmoci zanechali po sebe vela mrtvych :( ◄ reagovať
ano syfilisom ho krstili preto zanechal po sebe tolko mrtvych . Tu ho krstili odkaz ◄ reagovať
mosin nagant ako zbran do pohonu vhodne ci nie? poradte dakujem ◄ reagovať
myslím že ruský cár mal takú v minulom tisícročí . Skúsenosti mal zlé neubránil zimný palác ◄ reagovať
cár s Mosinom nepochodil... no boľševik s ním ten zimný palác dobil a nakoniec aj Reichstag ◄ reagovať
Je to tak - pre armadu. штык sa dava do puzdra. Von ide len ked nemame patrony. Polovnik ma vzdy patrony - apa dali(-:. ◄ reagovať
A to som myslel že pre armádu :-D aj ked ten bodák vypovedá o všeličom ◄ reagovať
mosin do pohonu???musel by byť riadne prerobený...tak by to možno šlo.Mosin som mala, ale do pohonu by som si ho nikdy nezobrala. Podľa mňa nevhodný. ◄ reagovať
Sovietske barisne - dnes 80rocne by ti mozno dovolili vycistit kanady a objasnili vhodnost pouzitia daneho nacinia. ◄ reagovať
smetko Aurora to nebol mosin to bola loď z ktorej mal strielať Lenin . Len pre svoju zaneprázdnenosť a hlavne neprítomnosť v Rusku strielali iní :-DDD nie chlapec so syfilisom .Aj tak to zostalo na chudáka židovského chlapca Uljanova . ◄ reagovať
Čo to tu trepete,niekto sa tu zaujíma o určití druh zbrane, či je vhodný na lov a Vy rozoberáte Leninov syfilis.(Dejiny ukážu koľko obetí zanechá tento skurvený kapitalizmus.) ◄ reagovať
Keď už do pohonu mosina tak radšej karabínu.Tá by bola skôr vhodnejšia.Klasickú odstrelovačku so 72 cm hlavňou by som radšej neriešil. ◄ reagovať
dusabe nerozoberame režim iba skutočnosť kedy sa táto starožitnosť používala . Čiže v 19 nástom storočí minulého tisícročia tuto zbraň vyvinul pre cárske vojská v Rusku pán Mosin . Keď bol masový vrah a zločinec Ulianov ešte dieťa a Hitler sa práve narodil. Kolko obetí kto zanecha či fašizmus či židobolševizmus je naozaj škoda riešiť . Naše zriadenie je parlamentná demokracia to len aby si nežil v nejakom postkomunistickom krči . Keď sa ti v strane tak páčilo nemal si sa svojej červenej knižky zbabelo vzdať . premvadasz odkaz na nejakého bolševíckeho pankharta a jeho nazor ma naozaj nezaujíma. Názor v normálnej krajine sa vyjadruje v slobodných volbách . Aký názor panoval v komunistickom zločineckom zriadení riadeným otrokarmi z moskvy vieme a vieme i to prečo sa ohavný Berlínsky mur skakal vždy iba z jednej strany a z komunistických krajin sa vždy utekalo do toho podla dusabe skurveneho kapitalizmu :-DDD Prečo ? Na to netreba obzvlášť velke IQ . Ano ťažko sa žije v krajine ktorú zhumplovali komunisti to súhlasím nie len našu krajinu . Zhmumplovali každú krajinu do ktorej vtrhol tento mor . Ešte sa vrátim k teme nejaka obstarožitná karabína z čias cára ktorá sa buchala na kvantitu nie na kvalitu vybavená bodákom je pre polovnícke učely nie len nevhodná ale podla mna až vulgárna podobne ako vojenské maskáče alebo samopal vybavený zásobníkom na 3 náboje používaný pre polovníctvo !!! Niet jedineho dôvodu prečo by si mal niekto túto vojensku starožitnost poriadit na polovnícke učely !!! Je na trhu X zbraní ktore sú nove moderne určené pre polvníctvo . Či už staršie zbrane ktore sa daju kupit s optikou niekde medzi v cene dvoch troch krabičiek kvalitneho streliva alebo nove počnuc rem 770 pokračujuc celou škalou zbraní s polymerovou pažbou v cene okolo 400€ s montažou i optikou . ◄ reagovať
Edu obdivujem Tvoju energiu v školení mužstva. Uz som sa bal ze si to nechas ujst. Ohladom oblecenia - musite sa odlisovat aby si vas clovek nepomylil - dal by som vam nosit uniformu povinne. Aby ste ked uz inak nie aspon oblecenim pripominali slachtu z minulosti (-: ◄ reagovať
Edu, zase nemusis byt taky-nikto nevedel dopredu, co sa stane. ◄ reagovať
kazdy ma pravo na svoj nazor. Hlasim sa do kurzu politickeho skolenia. osobne ma komunisticky rezim a jeho " patalie " zaujimaju-len z hladiska zvedavosti. Preto mne osobne nie je proti voli, ak niekto napise, ako sa lovilo za onych cias. asi tolko-nechcem rypat do nikoho. Sam zbieram komunisticke knizky, ako napr. zastita socializmu, rozne materialy a tak. Len pre sukromne ucely. ◄ reagovať
KrokodilGenya slobodu si netreba iba vybojovat ale i stražiť . Lebo je to to najcennejšie čo človek na svete má. Preto je najväčší trest odnatie slobody . Nejde o PŠM ale keď je reč o vojenskej zbrani z roku 1800 niečo nedalo mi vžiť sa do reality tej doby. Žial sú tu trofeje buď pahrobkovia komunistických pohlavárov či osobne súdruhovia ktorí v roku 1990 velmi rýchlo odhodili ich červené knižky . Vtedy ukázali aký su to špinavci aký boli a a aký budú . Taká je ich pravá tvár falošná a pokrytecká ! ◄ reagovať
Edu ty si sa minul povolaniu mal si byť politológ tvoj prehľad ti musí závidieť aj Mesežnikov. ◄ reagovať
rado100 nemyslím si že by som mal nadštandartný prehlad . Možno mám iba rád pravdu . Tá historická pravda dnes už nie je tajná vie sa že lenin nebol na aurore má židovske korene trpel syfilisom ktorý mu uplne zdegeneroval mozog . Tiež sa vie že to bol masový vrah a úchylný sadista dosadený nemeckými židmi . Práve v tej dobe bol v kurze monin nagant . Mna by však viac ako historia zaujímalo či vie niekto povedat jedinu vec prečo je dobre si kupiť tuto obstarožitnu vojensku karabínu pre učel polovníctva ??? To je totiž predmet temičky . ◄ reagovať
mibe74 v každom zločineckom neslobodnom režime to dopadne rovnako zvrhne sa diktátor a potom môže nastúpiť vláda ludu čiže demokracia . Takže nebolo tajne ako dopadne zločinecká komunisticka diktatura . Každý vedel že musí skončiť podobne ako Fašizmus i ked podotýkam komunizmus bol ovela horší ako fašizmus oba boli založene na socialnej robotnickej platforme terore plnej zamestnanosti a vraždach . Tých vrážd bolo fašizmom vykonaným menej ako komunizmom a to v čase mieru !!! ◄ reagovať
Edu ,červenú knižku som nikdy nemal, preto neviem pochopiť ako to môžeš o niekom tvrdiť!Otázka bola jasne položená ,ale Ti si znova dostal debatu presne tam kde si to potreboval.Nakoniec to dopadne tak že tu budeš debatovať sám so sebou.Urážať dokáže len človek, ktorí neuzná názor a pravdu iných. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.