dnes je štvrtok,  2. apríl 2026,  meniny má Zita,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:24,  dnes západ slnka: 19:14
termovizia nocpix
ODIMON

Vanguard endeavor ed ll 10×42 - diskusia

autor: pigy
pridané: 27.2.2017 15:37
zobrazení: 2 627
hlasov: 0
Priatelia nemá niekto skúsenosť s týmto triedrom?poškulujem po ňom vraj sa kvalitou obrazu vyrovnajú ďalekohladom ktoré stoja 600€ ...dik

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
vladimir82
V lete tohto roku som si kúpil Vanguard endeavor ED 10x42. Po optickej stránke super, jasný, plochý a ostrý obraz na celej ploche zorného poľa, od okraja po okraj. Ale, zaostrovanie bolo veľmi veľmi jemné a pri zaostrovaní do diaľky koliesko narazilo na doraz. Maximálna ostriaca vzdialenosť bola na doraze ostrenia. Reklamáciu mi uznali.
citulik
Mal som puškohĺad od toho výrobcu, nestál za nič,veĺmi rýchlo som ho vrátil.Došpor a kúp si niečo kvalitné čo použiješ aj pri splne, napr. Steiner 8x56.
george
Aj tento bol v mojom zozname ale nakoniec som sa rozhodol pre Bresser Everest. Pre moje potreby 8x42. Ale o tomto Vanguarde som čítal slušné recenzie, tak by asi stál za to. Pozor, našiel som ho v rôznych obchodoch za naozaj rôzne ceny.

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.