dnes je piatok,  3. apríl 2026,  meniny má Richard,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:22,  dnes západ slnka: 19:16
termovizia nocpix
ODIMON

novú pušku-Rossler,Voere, alebo inú rakúsku? - diskusia

autor: brandebur
pridané: 17.11.2016 13:02
zobrazení: 3 662
hlasov: 1
mám záujem kúpiť novú pušku v ráži 300WinMag, asi skôr niečo rakúskse, kto má nejaké pozitívne ale aj negatívne skúsenosti?

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
Stando123
Mirec 99. Máš pravdu. Nevravím to preto že mám sako, ale preto že je to pravda. I keď treba čakať pol roka na pušku tak sa to oplatí. Veď kupujes si ju na celý zivot
Schmid
Istotne áno dajú sa porovnať Vami menované modeli s modelmi Voere, ale nie s Tirolerin. Treba si to pochytat a človek si sam urobí názor. A drevo neberiem do úvahy.Nebudem sa rozpisovať ale ani na jednej nie je taký premakany handspanung,m enenie hlavní, všetko Bohler železo,kufrik, takedown (celá pazba dole), 2,8kg, pazba drevo alebo plast a montáž ako na Tirolerin atd
peterber
Steyr a Sako by som urcite porovnal k Voere. Neviem, ci by som uprednostnil Voere. Moj nazor. Neviem, v com ma navrch, samozrejme drevo vynechajme. Napr. na Sako som nepocul ziadnu negativnu vec. Steyt takisti.
Jager68
Velmi dobry pomer ceny a kvality ma Browning...a mas vystarane.
Schmid
Ja len pre opravu skonstatujem, aby sa nezavadzalo. Voere su celosvetovo zname pusky teda firma. Prave Rosller nikto nepozna, len take trhy ako je SVK, CZ a vychodny blok je znamejsia firma. Steyer SM12,Cl 2 a SAKO 85 su dobre flinty, ale na Voere Tirolerin ani zdaleka prirovnat sa nepatri :) Pekny den
Mirec99
Voere zbrane niesu moc známe,tým pádom ani vela skúseností-recenzií s nimi nebude.O Rosleri viem svoje.Zbraň pekná,ale použité velmi lacné materiály,plast na zásobníku a celá nábojová šachta,zle vyriešený mechanizmus ktorý je znitovaný v jeden blok,výrobca píše že spúšť sa dá štelovať,ale v skutočnosti sa vám toho žiadny zbrojár nechce chytiť.Prvý šok prišiel pri nabíjaní na spoločnej,teplota málo pod nulou,ked nie a nie zavreť záver.Podarilo sa to až min 20 krát ak nie aj viac.Tu pravdepodobne zohráva materiál-zliatina.Takýto istý problém mal kolega z vedlajšieho združenia ktorému v 9,3x62 dokonca niektoré náboje neodpalovalo.Druhý šok ked sa zbraň "pokazila"konkrétne poistka.Pri nabití zbrane poistka zostala v odistenej polohe bloknutá a nešlo sňou pohnúť ako keby bola privarená.Išlo to na reklamačku a už funkčná hned išla z domu.Takže pokial zbraň,tak už kvalitnejšiu,aby človek neprerobil,tak ako v mojom prípade. Takže išiel by som len do značky Steyr typ CL II,SM12,príp v rovnakej cenovej kategorii, keby sa niekomu páčilo pravé železo tak SAKO 85
Schmid
Ak by som si vyberal Rossler, Voere a Steyer firmy z Ö ..volil by som Voere. Držal som všetky modeli v Salzburgu na vyste z menovaných značiek. Rossler je pán ktorý odišiel z firmi Voere a nejak prevratné veci nedal trhu pušiek strednej triedy. Viď fóra. Steyer je firma ktorú si treba vážiť alebo uznať históriu a kvalitu. Ale keď už tak Čl 2 Goiserer. Najviac ma zaujala kvalitou Voere Tirolerin (také down). Priradil by som ju bez váhania k Mauser 03 alebo Sauer 202. Váži 2,8 kg, ma vlastnú montáž, handspanung, výber drevo alebo plast pažbu, 55 cm hlaven.Stoji cca 2500€. 4 x som sa zastavil v ich stánku a nevedel som ju spustiť z ruky. Samozrejme čisté železo bez plastu. Toľko môj subjektívny pohľad..hadam pomôže

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.