dnes je štvrtok,  12. marec 2026,  meniny má Gregor,  spln: 3. marec 2026,  dnes východ slnka: 06:08,  dnes západ slnka: 17:43
termovizia nocpix
ODIMON

Ďalekohľady 8x56 - diskusia

autor: Skraby
pridané: 10.8.2016 18:50
zobrazení: 7 113
hlasov: 0
Zdravím viete poradiť nejaký dobrý ďalekohľad 8x56 rozmýšľal som nad meoptu B1 alebo minox hg 8x56 br.

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
forest69
No a sme zase tam kde sme boli :) Ale možno sú obidva na rovnako dobrej úrovni...
357AS
Jednoznačne Meoptu !
makak30-06
Ja som vlastníkom MINOX BL8x56BR... Som s ním maximálne spokojný na posed za šera a počas splnu je to podľa mňa TOP pozorovací dalekohľad čo sa týka ceny a kvality.
forest69
Ešte sa opýtam takto: Som rozhodnutý pre dva dalekohlady a to Meopta B1 8x56 a Minox BL 8x56. A teraz poradte že ktorý ? Najmä tí čo ste ich mali možnosť porovnať. Ďalšie ani nespomínajte jedná sa mi konkrétne o tieto dva. Vopred ďakujem za reakcie.
lanus
forest69 - Ak aj niekto má tú Meoptu rozhodne však nebude mať tvoje oči !!! (Ani frajerku by si predsa nedal najprv "vyskúšať "spolužiakovi ?!)
forest69
lanus Máš pravdu to by bolo uplne najidealnejšie ale kde zobrať "aspoň 10" ďalekohľadov, takých čo sú práve v predaji a porovnať ich ešte za šera o čo mi hlavne ide ??? Preto som zadal túto otázku, že sa možno najde niekto kto mal túto meoptu a riešil takú istú situáciu.
lanus
forest69 - Nebuď pohodlný a skôr než niečo kúpiš tak porovnaj v šere s tou tvojou Meoptou aspoň "10 nových kandidátov" ;každé oko je totiž "samostatná jednotka" !!!
forest69
Rozmýšľam o výmene starej Meopty 7x50 D7 za nejaký iný model, najradšej 8x56 lebo to chcem hlavne do šera. A teraz sa chcem opýtať, či je ten rozdiel v šere až taký viditeľný, keď si kúpim dalekohlad v cene cca do 500€ ? A ktorý ??? Či sa to naozaj oplatí alebo mám ostať naďalej pri starej Meopte a 500€ vraziť do niečoho iného ? Nikdy som neskúšal porovnávať s inými ďalekohľadmi. Vďaka.
peters
Ja som na stránkach predajcu našiel: nižšie /lacnejšie/ rady sú čína, vyššie sú z Nemecka s 30 ročnou zárukou.
semjan
V com sa lisia jednotlive rady Minoxu. Napr. HG a BV ??? Nikde som to nenasiel.
Trelka
Ja som mala moznost vyskusat si MINOX HG 8x56 v predajni Huntingland vo Zvolene. Vonku sa uz zacinalo stmievat, tak som ho mohla za sera porovnat s modelmi nizsej rady Minoxu, ale aj s kvalitnejsimi znackami ako je Leica. HGcko bolo naozaj super, svetelnost perfektna. Ja som si pre obmedzeny rozpocet mohla zakupit len Minox BV 8x56, ale aj s nim som velmi spokojna. Kazdopadne odporucam vyskusat si dalekohlad pred kupou, je lepsie raz vidiet, ako sto krat pocut.
Zeiss123
Čo sa týka optických parametrov, hlavne transmisie svetla je v súčasnosti č.1 Docter Nobilem 8x56. V autokompe vo Zvolene je teraz v akcii. Mám taký dojem, že táto séria ďalekohľadov čoskoro skončí, lebo Analytik Jena predal svoju divíziu Docter . Test je na allbinos.com
borgeo
Ako som spomínal, mám Steiner ranger extrem 8x56, s ktorým som veľmi spokojný. Je to naozaj výborný ďalekohľad na večerné a za vhodných podmienok aj nočné pozorovania. Zatiaľ som ale neskúšal častokrát spomínaný Steiner Nighthunter. Zaujímalo by ma či rozdiel vo viditeľnosti je podstatný a či je hodný cenového rozdielu. Prípadne ak má niekto Nighthuntera v okolí DS, môžeme vyskúšať a porovnať.
jand
Ja som vlani kúpil Docter 8x58 B/CF ,som s ním max spokojný,používam hlavne na postriežku.
Polovnik1992
za seba odporucam steiner nighthunter 8x56 odkaz
petjan
Měl jsem možnost vyzkoušet Steiner Ranger Extreme a mám Meostar B1 oba 8x56. Za mě tam byl lepší Steiner co se týče zorného pole - větší než Meostar. Meostar má lepší zaostřování - nemusím tak často přeostřovat. Co se týče světelnosti, tak jsou na tom oba skoro stejně. Neuděláš chybu ani s jedním. Jak už tu bylo řečeno mnohokrát, pokud máš možnost, vyzkoušej je oba a nejlépe mít je u sebe a porovnávat.
hurky
Tiež môžem odporučiť Steiner ranger extrem 8x56. Mám ho skoro dva roky a spokojnosť.
borgeo
Steiner Ranger Extreme 8x56 za cca 550 - 600 Eur
357AS
Meopta 8x56 je výborná volba.

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.