dnes je štvrtok,  2. apríl 2026,  meniny má Zita,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:24,  dnes západ slnka: 19:14
darujte 2 percentá pre podporu LovuZdar.sk
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Bázový sirup - diskusia

autor: JAGER18
pridané: 8.6.2016 20:10
zobrazení: 4 386
hlasov: 1
Aké máte recepty na bázový sirup?

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
W308W
Takže na výrobu sirupu potrebujeme / jedna dávka / - bazový kvet-40 až 50 ks ,podľa možnosti čím menej zelenej stonky, 80 g kyseliny citrónovej, 2 kg kr.cukor, 2 litre vody. Postup pri príprave : Dané množstvo vody prevaríme a necháme schladiť na cca 70 stupňov, potom pridáme kvet a necháme lúhovať 24 hodín pričom občas zamiešame. Po uplynutí doby zmes scedíme cez gázu a zahrejeme na 70stupňov celzia, prídáme cukor a miešame až sa rozpustí, tak pridáme kys. citronovú a opäť premiešame do úplneho rozpustenia.Už hotový sirup / stále má mať cca 70 st./ nalievame do pripravených sterilizovaných sklenených fliaš a to až po vrch . Ihned zatvoríme, dáme na nejaký ručník a zakryjeme s ďaľším ručníkom, takto necháme pozvoľne vychladnúť. Nakoniec studený sirup odložíme na tmavé chladné miesto, kde vydrží až tri roky. Takže na Vaše zdravie ..
duso2
akoze iba vodu prevarit,alebo celu zmes aj s cukrom a bazovym kvetom citronom?Vdaka za rady kamarati:)
gabrielSO
Presne tak, a keď vodu prevaríš musí ju vychladiť pretože keď do nej dáš hneď kvety tak zhnednú.
traper1
len si to zabudol, povariť...recept je dobrý
shoogo
Ak to splesnelo tak si myslim ze sa mal malo kys citronovej
Knapcik
Ale bazove vinko je ešte lepšie a zdavšie.
duso2
Ja som dal cerstvo natrhanu bazu do 3l poharov,citron a cukor.Chytilo to zelenkastu plesen.Neviete co som spravil zle?Nemozem sa otravit?Ono ani po dvoch tyzdnoch to neni bublinkave a nic sa stym nedeje.Co je zle na recepte?
tilia
40 ks bazového kvetu, 50 g kyseliny citrónovej, 2,5 kg kryštálového cukru, 2 – 3 citróny, 2 litre vody. 2 litre vody uvaríme, vylejeme do väčšieho hrnca, alebo nádoby a necháme vychladnúť. Do studenej vody pridáme 40 kvetov bazy, kyselinu citrónovú a umyté a pokrájané citróny. Nádobu prikryjeme pokrievkou alebo utierkou a necháme na chladnejšom a tmavšom mieste (podlaha v špajzke) odstáť 24 hodín. Občas premiešame. Po 24 hodinách precedíme cez sito, kvetinovú hmotu vyžmýkame - ja som cedila 3x a poslednýkrát cez celkom husté sitko, môžeme aj cez gázu. Potom pridáme cukor a miešaním ho rozpustíme - nevaríme. Naplníme do fliaš až po okraj a odložíme najlepšie do chladu. Z tohto množstva urobíme 3 litre sirupu.
JAGER18
Ďakujem za radu
jurkovicovic
Cauko, ja to mam takto: Zhruba 100 velkych kvetov bazy, 4l vody, 4kg cukru, 80g kyseliny citronovej, A postup mam takto: do horucej, skoro vriacej vody, zamiesam cukor a kyselinu, tymto horucim roztokom zalejem kvety, neham ich 48 hodin luhovat na chladnom mieste, cele to potom scedim a sirup prevarim - staci par minut na teplote 76 a vatsej, naplnim flase, zakonzervujem a je to, sirup je trocha riedsi, ked ho chcem mat riadne husty, davam iba 2l vody, good luck

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.