VanFCR 15.2.2017 o 22:25
vravi sa ze ked sa biju psi, je to ako ked sa biju chlapi, daju si po papuly :-) ale po bitke o chvilu zas spolu sadnu na pivo....cize tecie krv, povrcia po sebe, pokusu sa, ale je to len o rieseni si postavenia, nedorozumenia atd. Ked sa biju suky ide vraj o zivot, ak ich neoddelis neprestanu kym jedna nevzda dobrovolne. Pravdepodobnost ze to vzda rastie vekom, cim starsia tym skor, ale zalezi od povahy, su aj take co to nevzdaju ani na stare kolena. Ty mas mladu suku a starsieho psa, z tohoto pohladu by som volila steniatko psa, aj tu budes musiet byt pri zoznamovani a usmernovat ale je mensia pravdepodobnost konfliktov s narastajucim vekom stenata. Mali sme a mame svorku zmiesanu, rozne polovne plemena (aj vahovo), rozne pohlavia, rozny vek. Z nasich skusenosti mozem to "vravi sa" potvrdit...aj ked je pravda ze u nas su konfliktne jedince tie, co prisli do svorky uz v dospelom veku, mame dve taketo sucky a tie si najdu zamienku sa pobit este aj vo veku 12 a 9 rokov (jedno plemeno) a ani jedna to nevzdava sama dobrovolne...ked sa nam chytili psi, bolo to vacsinou o zakopanu kost alebo o blbst (zatienil si mi vyhlad, suchol si sa o mna atd) a po vacsom bububu z nasej strany sli od seba sami, pripadne im velmi rychlo bolo jasne kto ma navrch a ten druhy sa podriadil. Ziadne velke krvyprelievanie.
Ak vsak mas plany chovat a viac ta to taha k suke,tak sa toho neboj a chod do toho, len rataj so vsetkym, aj s tym ze ich budes musiet urcitu dobu cielene separovat, u nas tie dve po vacsich bitkach bohuzial nemohli byt spolu na dvore, vzdy jedna zavreta, pri praci im to vsak nevadilo ze su spolu. V konecnom dosledku pochopia, len ta to bude stat viac namahy...svorka vzdy funguje tak, ako si jedince v nej vychovas.