dnes je piatok,  3. apríl 2026,  meniny má Richard,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:22,  dnes západ slnka: 19:16
darujte 2 percentá pre podporu LovuZdar.sk
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Uderník - diskusia

autor: 1313juro13
pridané: 25.9.2015 11:10
zobrazení: 4 887
hlasov: 0
Ahojte ma niekto skúsenosti s vymenou údernika na Guľobroku Uherský brod dá sa to aj doma alebo treba ist za puškárom ? Vďaka

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
Elo
chlapi nikto nič?
Elo
Zdravím kolegovia poľovníci. Potreboval som na guľovnici CZ 550 rozobrať záver - nečistota, drobná špóna mi vypadla po rozobratí zvnútra, ale mal som zdemontovanú aj pružinu úderníka. Všetko som zložil naspäť, ale vie mi niekto povedať, či nastavenie matice pružiny je potrebné v nejakej konkrétnej polohe? Tá matica pružiny úderníka vlastne reguluje predpätie pužiny, takže aby sa napr. nestalo, že buď neodpáli náboj - malé vysunutie úderníka, alebo naopak, aby sa úderník nevysunul príliš a nedosšlo prerazeniu zápalky nábojnice? Môže sa také niečo stať? Takže budem vďačný za rady skúsených fajnšmekrov....
slovhunter
Jaro, porovnavat zbran so ziarovkou :) Vidim, ze mas toho vela za sebou, a ze rozobratie zbrane je pre teba hracka. Prajem ti uspesne hranie sa na majstra.
jaro1
Aj tu ich mas odkaz-
1313juro13
ja si to prave chcem sam urobit tak preto chcem zistit ze ci to je mozne a nieje to nejako specialne riesene a druha vec udernik je problem zohnat zatial vdaka za rady
jaro1
Slovhunter,v ZH-hackach je obycajny srob na obycajny srobovak... a v Uherskobrodskych kozliciach zas iny, zevraj "specialny" :-o)) cize z mojho pohladu ide len o to, ze na jednom vyrobku je taky a na druhom taky.Flinta je druhou rukou jagra a dobry jager by si mal vymenit uderniky sam. To uz aj na vymenu ziarovky v byte potrebujes volat "majstra" ?
slovhunter
Asi preto je tam taka matica, aby sa tam hockto nesprtal. Aby si potom nezostal prekvapeny, ak ti dojde nejaka super trofej a ty budes darmo tahat spust. Daj to puskarovi, zbran nie je lopata.
alex
Oni maju,ale ja nemam!
jaro1
1313juro13 - taky "srobovak" maju bezne aj restauratori ci vyrobcovia pazieb.
alex
Dakujem.
1313juro13
takze kuc bud vyrobit alebo ist za puskarom ,super vymysel mohli dat obycanu srobu
lanus
alex - Kuk :
alex
Nemate niekto vyfoteny ten kluc?
lanus
igoret - Výmena úderníkov na ZH (obidva sú rovnaké) sa dá spraviť aj na posede bez vypažbenia za 5 minút za pomoci nožíka !!!
dlhydavy
UB ma vpažbe maticu ma špecialny klučs dvomi vystupkami.Uderniky su zaistene priečnymi čapikami,kladivka musia byt natiahnute. na UB sa lame vačšinou ten dlhši.
igoret
odkaz
jaro1
Inac aby som nezabudol, kozlica pred vymenou udernika musi mat kladivka pravdepodobne natiahnute (bici mechanizmus napnuty) aby si sa dostal k vymene udernika. Tam este odsrobujes myslim maticku a uz si pri uderniku s pruzinkou. Neboj sa toho a sam uvidis, ze to zvladnes lavou zadnou a este lepsie, ako puskar :-o)
rado100
Dá sa to aj doma. Kedysi dávno som to menil na brokovej kozlici UB jeden úderník je kratší a druhý dlhší. Guľobrok by mal byť to isté.
jaro1
Udernik som sice na CZ- UB nemenil, ale pazba je k baskuli prišrobovana jednym dlhym srobom, ktory je v v pazbe pod botkou. Cize odstroj (odsrobuj) najprv botku pazby a v pazbe uvidis srob, ktory odsrobuj. Musis mat ale dlhy srobovak. No a potom odsrobuj srob z lucika (za zadnou spustou) a srob zvrchu z chrbta (myslim ze aj ten asi drzi - uvids). No a ked odstrojis pazbu od baskule a baskulu zoberies do ruky sam uvidis, ci zvladnes vymenit udernik-y.

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.