Iboo, viem, že v týchto veciach si doma a vyznáš sa. Chcem len doplniť, že je pravdou to lámanie údernikov i keď mne sa to nestalo ani raz, možno preto, že som necvakal naprázdno. Niektorí kolegovia za roky rokúce používania s týmto tiež nemali problém. Všetky tri kozlice ZH, ktoré som vlastnil, išli spustiť bez problémov, len treba na to cvik a spôsob. Je to trošku zložitejšie, ako pri iných flintách. Robí sa to tak, že pri úplne zalomenej zbrani dám dva prsty na spúšte, tretí prst – ukazovák na poistku a ROVNOMERNE, teda rovnakým tlakom vykonávam všetky tri veci SÚVISLE NARAZ a ešte zároveň aj POMALY ZAVIERAM zbraň. ( čiže tlačím na obidve spúšte, ukazovákom tlačím DOPREDU na poistku a zavieram zbraň ). Treba si nájsť aj vhodný úchop zbrane. Po čase sa to človek naučí tak dokonale, že NEPOČUŤ žiadny zvuk. Čiže netreba používať žiadne „školné náboje“, resp. gumy a podobne na spustenie napínacieho a bicieho mechanizmu. Neviem ale určite, či sa dajú spustiť úplne všetky kozlice ZH, lebo kdesi som začul informácie, že komusi to nešlo spustiť, čo ma dosť prekvapilo – keďže mne to išlo úplne normálne. Ináč máš veľkú pravdu aj v tom, že slová sú len slová. Najlepšie je pred kúpou vyskúšať! Mal som aj GB kozlicu v rade Brno 500 – myslím to bolo 502,4 alebo 6 kalibru 243W/12. Zakúpil som si ju po skúsenostiach zo zbraňami ZH a GB ČZ a chcel som mať čosi krajšie a elegantnejšie a HLAVNE trošíčku ľahšie, zo štíhlejšou a krajšou baskulou. Bol som spokojný, ale radšej by som vtedy uvítal 16- kovú brokovú hlaveň, čo ale normálne nevyrábali – ( možno na zakázku ). Ináč všetci vieme, že zbraní ZH bolo vyrobené obrovské množstvo, čiže tá zbraň, podľa môjho názoru historickú cenu jednoducho nemá a dlho nebude mať. Je ale možné, že niekto nebude súhlasiť.