Turbiak: Nestretol som sa s chalanmi čo dali bedding do AICS,a šlape im to presne... podľa môjho názoru je to predražená pažba...ale čo už, platíš za dobrú značku. Mňa veľmi nechytila za srdce, ale vravím, je to vec vkusu. Do dlane mi na tie moje dlhé hrable perfektne sadne GRS a aj to vyosenie sa mi páči.. Popravde AICS som skoro kúpil, ale Dano mal v alliancze.cz jednu poslednú na moju flintu, tak sa mi nechcelo čakať a zobral som ju od neho.Vlastne dostal som ju pred rokom aj pol ako dar na Vianoce. A aj McMillan A5 mi sľúbili dodať do mesiaca, tak som volil rýchlo GRS a som nadmieru spokojný. Potešilo ma aj to, že Kelbly strašne veľa svojej produkcie osádza do týchto pažieb, tam sme aj písali a čuduj sa svete, odpovedali mi a boli to len pozitívne slová.
Meindl: GRS robí viac modelov, ja mám GRS Long Range. Popravde, ten zabudovaný monopod občas blbne, pri výstrele ti sadne puška pár zubov nižšie, ťaažko sa to vysvetľuje ako to tam funguje, musel by si to vidieť. Ale šikovný sústružník tú súčiastku vie vyrobiť za pár minút. Mňa to netrápi, strieľam väčšinou z bagu.
Čo sa týka ošetrovania pažby, Palo musím ti odporovať, na tieto pažby nepotrebuješ žiadny olej,je to len marketingový ťah, povrchová úprava ťa prežije bez údržby. Nie je to obyčajný lak, alebo vrstvy laku nastriekané niekde vo firme na lakýrnickej linke...ale je to technológia ktorá využíva UV žiarenie, ktoré vytvrdzujú prechodom cez komory tekutý lak, ktorý by bol bez toho stále v konzistencii ako med. Nemám chuť to tu vysvetlovať, u nás som robil pri tejto technológii v jednej firme pár rokov. A pažba, tá je vyrobená technikou tzv.vrstvenného dreva, ktoré je pár dní "naparované" kvôli plasticite, nareže sa na dýhu,potom sa presušuje, prekladá sa po vrstvách s epoxydovými živicami, vloží sa do špeciálnych blokov a ide pod lis, už si nepamätám ako dlho, ale asi týždeň na to tlačí strašne veľa atmosfér, aby sa živica dostala všade. Potom po vysušení je to neskutočne tvrdé a zároveň akoby plastické. Narežú sa foršne, šikmým rezom a vystúpi krásna textúra toho prekladaného dreva. Málokto vie, že Slovensko bolo v Európe špička v spracovaní tohto vrstvenného dreva tzv.ARO-blokov. Je to hrozne komplikovaná technológia, lebo keď sa prešvihne teplota pri sušení, naparovaní...drevo začalo pracovať, alebo ostávalo tvrdé a krehké. Tá technika lakovania je podobná podlahám v bytoch, nie laminátovým, ale dreveným. /Prepex/ Tam by si darmo dával olej, vosk...zbytočné.