dnes je utorok,  31. marec 2026,  meniny má Benjamín,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:28,  dnes západ slnka: 19:12
termovizia nocpix
ODIMON

Danielia ruja - diskusia

pridané: 30.9.2014 23:20
zobrazení: 8 077
hlasov: 0

Jedna sa poriadne neskončila (jelenia) a už pomaly sa blíži druhá (danielia).Rochajúce daniele, buchot lopát a k tomu zafarbujúca sa príroda to je danieli lásky čas. Podeľte sa s vašími postrehmi,zážitkami ,skúsenosťami a všetkým čo k tohtoročnej ruji 2014 patrí sem.

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
Zobrazené 1-40 z 41
amigo
Kde už rochajú?
zalesakbs
danielia ruja okolo Zvolena poprosim o radu niake dobre miesta nafotografovanie dakujem
jagermeister83
Tak čo,ešte vo vaších revíroch rochajú,či už pomaly utíchajú(utíchli)?
falcon11
V Bielych Karpatoch, v oblasti medzi Skalicou a Chvojnicou bol cez víkend celodenný, neutíchajúci koncert rochajúcich danielov. Naraz možno počuť desiatky danielov. Vidieť a natočiť krásne súboje nie je nič zriedkavé. V tejto oblasti sa človek cíti ako v obore.
chegal
Okres vranov nad topľou - ticho. Cez víkend ani jeden nerochkal
findula
Dnes už jich pět stabilně rochalo
Rainer
Mělnicko (sorry, vím, že to není Slovensko :-)), už začali rochat. Sice jenom ojediněle, ale už se ozývají.
chegal
Cez víkend idem do revíru tak to overím, či už rochkajú.
oko11
dnes už to začalo aj u nás ....... na štyroch miestach .....
findula
Nejlepší doba je mezi 20-30 oktobrom. Dnes jeden rochal na plné pecky
Mysho22
Chránené: samozrejme keď majú Daniele najväčšiu chuť ;-)
chegal
Kedy je približne vrchol danielej ruje? okolo 10.10. alebo okolo 20.10.? Ďakujem za radu
findula
Na říjištích začíná být znát patrný neklid. Včera v noci se už pokusil jeden rochat
Stopinko
Príspevok presunutý z diskusie Danielia ruja 2011 (autor: rastob).
JA som bol vonku cez vikend , zatial ticho. Okolie BA
pohodiiicka
No nejako je tu ticho. Neviete v akom stave je danielia ruja? Ja som sa zatiaľ nemal možnosť dostať do revíru.
Blackowicz
ako to vyzerá v okolí Skalice??
rastob
Už rochajú vo veľkom na niektorých rujoviskách vyše týždňa.
nofi
Ako vyzera danielia ruja 2012? Uz zacinaju rochat?
findula
Jsme dančí oblast.Dančí říje je ve svém počátku a vydrží ještě dva týdny v novembri.Daňci už stojí na říjíštích skoro čtrnáct dní.Ta pravá intenzita rochání je teprve před námi v následujících dnech
dados
myslite ze uz je po ruji , alebo uv as este nezacala ?
Igor43
Doteraz a ani včera celý deň nerochal ani jeden daniel!!!
Margot
Koncom tohto týždňa som strávil dva dni v Malých Karpatoch a bolo všade ticho,na rujoviskách sú zatiaľ väčšinou len daniele osamote,jeden mal okolo seba už 8 danielok ale neozýval sa...
rastob
Dnes ráno rochali dokonca aj mimo hlavných rujovísk, veľmí intenzívna ruja je už takto skoro v polovici septembra.
tobruk
Tiez som pocul rochat daniela v sobotu.(Biele Karpaty)
MatkaLC
Poľovný revír Petrovec má danieliu ruju v plnom prúde...
rastob
Dnes ráno rochalo 7 danielov, majú už obsadené miesta na druhom najväčšom rujovisku v oblasti a intenzívne sa prekrikujú. Juh Bielych Karpát.
rastob
Príspevok presunutý z diskusie Danielia ruja 2010 (autor: rastob).
Mimochodom, danielia ruja tu stále trvá, aj keď už len slabšie a slabšie rochajú. Ale stále môžete natrafiť na rochajúceho daniela a prípadne aj súboj počuť zdiaľky. Okres Skalica, Biele Karpaty.
Zigi9
Podle přibývajících fotek lze usoudit, že ta pravá dančí říje probíhá právě ted nebo je to prostě vrchol říje. Z minulého roku jsem nejvíce snímku také pořídil kolem 20. - 25. 10. Takže hurá na daňky :-)
Margot
Aj napriek tomu,že som v peknom počasí strávil celé popoludnie v Malých Karpatoch tak som nepočul ani jedného daniela.
dusan73
U nás v revýri Drieňová rochaju od začiatku Októbra.Prekrývaju sa s ručaním jeleňv.Ozývaju sa po celý deň.Vôbec nezáleži na tom či je teplo alebo,zima.A to od konca Októbra začnú do seba tlcť Muflóny.Pekné zažitky po celú jeseň.Ďakuje za takéto krásne predstavenia!
rastob
Rochajú veľmi intenzívne za tohto počasia - cez deň teplo, v noci skoro mrazík. Ale na trofejových danielov už tu máme samých nemčúrov, tu je to takto pekne rozdelené - domáci majú na starosti brigády a danielčatá, trofeje si delia hostia a kmotríkovci, čo tu tomu šéfujú. No fuj.
Tak jak pokračují, poinformujte.
rastob
Dnes som počul rochať postupne 21 danielov pri večernom behu cez Biele Karpaty, danielia oblasť D4. bežal som asi 12 km stredom oblasti po ceste asi 500 - 700 metrov od dvoch hlavných rujovísk. Ruja v plnom prúde.
Andrejoff
Rochaju uz z vesela. Aspon u nas na Zahori :D
operak
Dnes ráno som počul a videl rochajúceho daniela v Malých karpatoch.
findula
Muj ty Bože!
Igor43
Tak ako je to s tou danieliou rujou? Nikto nič nespozoroval?
pepies
Lowec ja viem že to je realne polujem s Rastob v jednom zdruzení a chcel som ho len podpichnut :-))
lowec
pepies :)) , to čo opisuje rastoB je reálne , vela krát sme videli jelena ručat a opodial daniel rochal , je to ojedinelé neviem prečo ale reálne , ale dančia ruja to zrejme ešte neni.
pepies
Kua vy Záhoráci musíte byť vo všetkom prví :-))
Zobrazené 1-40 z 41

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.