Bele202: Tú 6,5x68 u nás využiješ niekde na rovinách, likvidovať škodnú, samozrejme spomenul som aj BC pri výbere strely...rýchlosť v tejto ráži dosahuje mimoriadne vysoké hodnoty...samozrejme bavíme sa o prebitom strelive, lebo strielať s veľkou presnosťou s nejakým SP, nie je výhra. Neviem, neviem...či budeš strielať po trofejovej zveri na 500-600m, predpokladám, že skúsenosti s týmito vzdialenosťami nemáš...tam už nastupujú iné fyzikálne veličiny...samozrejme, nejaký idiot povie: "daj meter nad chrbát", časom sa nad tým pousmeješ. Ja neodsudzujem žiadnu ráž, som zástanca magnum ráží, s 300wm poľujem aj športovo strieľam, ja by som si zvolil niečo v 300wsm, 270wsm...alebo 308w - starý dobrý univerzál, kvoli dostupnosti komponentov... tu je ťažké radiť, treba zvážiť členitosť terénu, vzdialenosti na ktoré budeš najčastejšie strielať... Ak budeš niekedy prebíjať, tak s 308w budeš robiť zázraky. Ale zase by som si kľudne vedel nadeliť niečo v diametri .284, čiže 7mm, napr ráž 7mm-08...ako vravím, ťažko radiť.