dnes je štvrtok,  2. apríl 2026,  meniny má Zita,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:24,  dnes západ slnka: 19:14
termovizia nocpix
ODIMON

Balistické tabuľky - diskusia

autor: MatoN
pridané: 24.4.2014 14:50
zobrazení: 7 196
hlasov: 0

Vie mi niekto poradiť, ako a kde by som sa dostal na internete k balistickým tabuľkám streliva Federal, v ktorých bude rýchlosť, energia a balistika v metroch?

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
bakchus
Turbiak ma pravdu, okrem atmosf. podmienok je rozdiel z akej rúry sa strieľa. Ja si približné hodnoty pozerám na stránke norma. Pri rovnakej váhe strely sú rozdiely minimálne.
nofi
Obrovska databaza balistickych tabuliek vacsiny streliva je na stranke Leica: odkaz treba si navolit jazyk, jednotky, potom ci to chcete v moa alebo cm, vybrat druh streliva a onv.
Turbiak
Treba si zobrat papier a vystrelit nan ,minimalne 100 a 300 m - to je jedina hodnota ktora plati ( aj to dokonca len na momentalne atmosfericke podmienky ), udaje z webu su len orientacne - nedoporucujem sa tym riadit
huber
Namor676 ďakujem!
namor676
huber hneď prvé okno zmeň na metric odkaz tu je tabuľka dostupných kalibrov odkaz
huber
Vedel by mi niekto poradiť, kde by som našiel balistické tabuľky Hornady 7x57 -v metrických hodnotách?
tkovanic
Už som našiel,prepáčte
tkovanic
Springfield 30-06 som tam nedohľadal
308Winchester
napr. odkaz
Jager68
Kupis v Rakusku v Kettner-i..(Fusion)
MatoN
Hmm...pýtal som sa na niečo iné ale nevadí.To ze sa na Slovensku neda zohnať (kupit) neznamená ze s ním na Slovensku nikto nepoľuje.
urssus
Federal fusion na Slovensku nezozenies. Staci trosku preluskat internet a kopa podobnych diskusii by sa nemusela zakladat.
MatoN
Veľmi ma tam zaujal Federal Fusion s hmotnosťou 180 gr. v kalibri 30-06. Pozeral som aj tu na Lovu zdar rôzne diskusie, kto, a aké strelivo používa v spriengfielde a ako je s ním spokojný, ale v podstate nikto sa priamo k tomuto 180gr. federalu fusion v 30-06-tke nevyjadril. Ak s ním niekto poľujete, mohli by ste niečo o ňom v tejto ráži napísať.
MatoN
Dík :-))
lanus
MatoN - Otvor : odkaz a potom na "Units of measure" klik na šípku a vyber "Metric" !!!

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.