Nehovorím že štúdium lesníctva by bola v chyba no po vyštudovaní budeš musieť vynaložiť omnoho väčšie úsilie aby si zarábal dostatočné peniaze a súčasne robil to čo ťa baví čiže lesníctvo. Študujem lesníctvo vo ZV druhý rok (Bc.), a myslím že jedinou cestou ako sa dajú skĺbiť pekný plat s lesníctvom je že sa budeš venovať tiež jazyku a pekne krásne sa odoberieš do zahraničia (
odkaz ) kde sa lesníctvo ešte cení (FIN, NOR, SWE, CAN). Pobyt v lese a v prírode celkom ma odjakživa bavil preto som tu, a o svoje budúce uplatnenie sa tiež budem musieť usilovať zo všetkých síl. Keby mám svoje rozhodnutie o VŠ prehodnotiť, čo ja viem...asi by som váhal o niečo dlhšie ako pred 2 rokmi , porozhliadol by som sa aj po niečom inom a dvakrát by som si to rozmyslel. No čo už? Takže nezabúdaj: Hlúpi sa učia na vlastných chybách, múdri sa učia na chybách ostatných. Ak by si predsa len zavítal, do Zvolena, tak ti prajem veľa trpezlivosti a štúdijných úspechov, pretože nie vždy to pôjde podľa tvojich predstáv, je len na tebe ako sa k tomu postavíš. Škola ako taká je fajn, spoznáš tu veľa zaujímavých ľudí, dejú sa tu rôzne akcie, krúžky, kurzy, niekedy aj diskotéky a pod. Pri výbere budúceho povolania ti prajem jasnú hlavu. Lesu zdar