dnes je štvrtok,  2. apríl 2026,  meniny má Zita,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:24,  dnes západ slnka: 19:14
termovizia nocpix
ODIMON

Opticke nastrelovace - diskusia

autor: ericok
pridané: 3.2.2014 21:09
zobrazení: 4 847
hlasov: 1

Zdravim,

ake mate skusenosti s optickymi nastrelovacmi ako je napr. Bushnell Boresighter? Zaujimalo by ma aka je mozna dosiahnutelna presnot pri nastaveni puskohladov?

Za kazdy Vas nazor vopred dakujem.

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
martinxl
skúsil som to pootáčať a chyba bude asi v tom nastreľovači. takže ďakujem
lanus
martinxl - Skús pootáčať ten nábojnicoví nastreľovač v komore hlavne a sleduj či resp. ako sa mení poloha lasserového lúča na terči .
martinxl
Dobrý deň. Mám tikku t3 308 win nastrelenú na 160 metrov. Na 100 metrov sú rany 3,5 cm nad cieľom v terči s rozptylom 3 cm. Dostal som sa náhodou k optickému nastreľovaču v tvare nábojnice a po jeho vyskúšaní na strelnici som zistil, že mi bodka toho lasera na terči svieti asi 15 cm v pravo od stredu zámerného kríža puškohľadu. Vie mi niekto vysvetiť kde je chyba? Ďakujem
millos
Ocenia ho hlavne ľudia, ktorí poľujú so starými Zeiss-kami ZF4 a ZF6, lebo doťahovať a uvoľňovať šrouby na vertikálnu korekciu...to je niekedy na nervy, toto ti dosť pomôže. Ale radšej si kúp dvojnožku, tú aj využiješ niekedy pri poľovačke, a nastreľ si flintu z nej. Zrovnaj optiku a os hlavne na 50m čo najpresnejšie, streľ, doklikni,a buchni na 100m. Ak máš dobré strelivo, tak na max.4-5 rán to zvládneš.
steyr
kto si nevie nastreliť pušku tak minie veľa nábojov i keď má nastrelovač...
riso2504
To pomôže pri nastrele na sucho a potom na ostro sa dolaďuje. Celkom dobrá vecička.
kormp
Dobrá vec, ušetríš veľa nábojov.
kefalin36
tak ako napisal majko,je to dobre ked mas uz nastrelenu pusku,a len na kontrolu,ja ho mam a tiez ho pouzivam len na kontrolu..ale dobre take nieco mat,usetris naboje,
majko82
zbytočná vec , presne s tým nikdy nenastrelíš , vždy musíš robiť kontrolné rany . ale jednu výhodu to má , ak si nastrelíš puškohlad a zaznačíš si podla tohto nastrelovača kde máš mať kríž tak potom ak zhadzuješ puškohlad z flinty a nahodíš ho naspäť tak si to vieš podla toho zaznačenia nastaviť tak ako si to mal pred tým .iné využitie tohto prístroja neni , len približné nastavenie optiky ale to si viem aj tým že pozriem cez lauf .

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.