dnes je piatok,  20. marec 2026,  meniny má Vítazoslav,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 05:51,  dnes západ slnka: 17:55
termovizia nocpix
ODIMON

Výber brokovej kozlice: Bajkal IŽ MP-27M vs. ČZ Redhead - diskusia

autor: MarianHrca
pridané: 13.1.2014 12:13
zobrazení: 4 482
hlasov: 0

Dobrý deň, som začínajúci poľovník a rozhodujem sa nad kúpou brokovej kozlice. (Podmienky: 12/12, jednospúšť, poniklovaná, s vymeniteľnými chokmi, vyhadzovače, cena do 650 €.) ďakujem za každú cennú radu a skúsenosti s danými modelmi zbraní. O ruskej som sa v diskusiách dočítal, ale vie mi niekto čo-to povedať zo skúseností aj o tej ČZ? Má ju niekto a čo by bola vhodnejšia voľba?

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
MarianHrca
Opravujem, myslel som asi MP-27EM-1C no u Fraňa, keď som si ju pozeral, tak som si nevšimol tú úsťovú brzdu. Možnože to nebol model sporting, no mala príplatkové niklovanie baskule ale to ešte preverím. A model ČZ Redhead príde do Margity dáko v priebehu týždňa, tak uvidím, čo je to zač, keď to budem mať v rukách. :)
accurateshooter
IZ 27 M (r.v. 2008) 12/12*76 vymeniteľné zahrdlenia, vyťahovák a dvojspušť! mne viac vyhovuje okamžitý výber hlavne. choky som si kupil všetky takže mam 0/0 až po 1/1. a v pohonoch keď som nabil 4,5mm a brenneke som mal okamžite na výber. a ejektor nemam rad. pre mna hnusne cvaká. prázdne patrony si zbieram do vačku nenecham ich na roli. a na strelnici si to zahodim do koša hned na štande. pažba mi vyhovuje od výroby, žiadna DD úprava nebola potrebna. u mňa jedina flinta, ktorá sa drží až od jej kupy. nedal by som ju a nič. (možno za podobnu ižku ale v 20. kalibri) :D.
apple
MP-27EM-1C: odkaz čoky, vyhadzováky, voliteľná hlaveň, vetraná lišta, nemá niklovanie ani "úsťovú brzdu"
Baikal
zhrnul by som to asi takto: CZ-USA RedHead odkaz - vymenitelne coky, vyhadzovace, niklovana baskula Baikal MP-27M odkaz - pevne coky, vytahovace, cierna baskula z uvedeneho vyplyva, ze MP-27M nesplna tvoju podmienku poniklovania a vymenitelnych cokov a vyhadzovacov. Ak by si chcel porovnatelny model podla uvedenych podmienok, musel by si sa pozriet po MP-27EM-1C Sporting odkaz, ktory sice splna podmienky poniklovania, vymenitelnych cokov, vyhadzovacov, ale ma tu nie pre kazdeho prijemnu "ustovu brzdu"
motaq
ja mam CZ USA ale dvojku, je to za tu cenu vydarena zbran. spolahliva presna a celkom pekna. nemam nic proti izkam, ich hlavne su nezmar, ale je to taka zbran DD (dorob doma) licovanie a podobne nic moc. CZ USA tiez nie je uplny zazrak ale z tohto pohladu je na to o dost lepsie. Ja nelutujem rozhodnutie a som max spokojny.....takze z mojho pohladu radsej Redhead....len pre uprasnenie je to sice CZ USA ale vyrobca je HUGLU Turecko, kde si to nechavaju vyrabat....

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.