dnes je utorok,  17. marec 2026,  meniny má Lubica,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 05:57,  dnes západ slnka: 17:51
huntingland.sk termovizia pixfra
Kniha návštev revíru - online manažér revíru

Prepis zbrane - diskusia

autor: marco8811
pridané: 9.12.2013 11:36
zobrazení: 23 390
hlasov: 0

Zdravím páni. neprepisoval som zbraň ešte takto mimo okres tak preto otázka na praktickú skúsenosť. ako je to s postupom ? stačí spísať zmluvu o predaji alebo tak niečo s potrebnými info ja zoberem brokovnicu z BA do ZA kde si ju prihlásim a dotyčný len v BA zanesie na okrsok takú istú zmluvu a odhlási zbraň či ? a čo s kartičkou od zbrane necháva si ju on či ju berem ja ?? prípadne či nemá niekto skúsenosť ako má tá zmluva vyzerať. Vďaka za aktuálne info :)

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
lanus
A toto je potom na čo ?! : odkaz
jaro1
Ano, toto je bezne zauzivany sposob "prepisu zbrane". PS- Mam vsak zato (a to nechcem pridavat policii robotu), ze pokial sa s predavajucim z BA dohodnem, aby mi zbran (kedze chodi autom sluzobne do ZA) doviezol osobne do ZA (teda do miesta bydliska), ze staci riesit kupu – prevod, ( zapisy -odhlasenie, prihlasenie, fyzicka kontrola, vypisovanie tlaciv, karta zbrane) len na policii v ZA, kde policia ZA vyrozumie policiu BA, pripadne sa dohodne?, aby predavajuci uz len sam sa dostavil na policiu v BA za ucelom odhlasenia (to uz policia vie,co presne treba urobit, resp. ako to urobit). Telefony predsa existuju, system je prepojeny a zijeme v 21. storoci, alebo sa mylim?
lukas01315
ja som kupoval brokovnicuz Novych Zamkov ja som z okolia ZA ale musel som ju doniest aj do ZA kde kontrolovali cisla a podobne
Hekler
kolok nepotrebuje, stačí mu 4,50 v hotovosti ...
marco8811
prihlásenie problém nie je :) a nákupko treba nebude keďže to nie je automat :) Dík všetkým za info :)
lovec84
No a este potrebujes pri prihlaseni zbrane kolok v hodnote 4,5 EUR.
premvadasz
este jedna vec ked to je brokovy automat tak potrebujes nakupne povolenie zo ZA! aby si sa zbytocne nepreviezol ako ja :)
jagrik-308W
pri predaji zbrane musiš s novym majitelom ist na policiu kde je zbran evidovana tam ti ju odhlasia a on ju musi prihlasit na policii vo svojom bydlisku musite mat obaja zbrojny preukaz a občiansky preukaz tam vypišete tlaciva
Hekler
pri predaji zbrane musíš zbraň predložiť na polícii ku kontrole pri odhlásení vlastníctva, pri predlžovaní ZP musíš predložiť všetky ktoré vlastníš ku kontrole ....
marco8811
OK ešte raz Vďaka za pomoc :)
Mysho22
Ano zbraň musí byť predložená na fyzickú kontrolu príslušníkovi PZ a musí mať čitatelné seriové číslo.
apple
podľa zákona o zbraniach netreba, ale vyžadujú fyzickú kontrolu, v zmysle správneho zákona. a ešte sa tam vypisuje jeden lajster, tuším čestné prehlásenie, tiež v zmysle správneho zákona
marco8811
vďaka páni za rýchlu a stručnú odpoveď :) .. nevedel som či treba ísť na PZ či stačí len papier :).. a ešte doplňujúca otázka---- tú zbraň netreba nosiť na PZ v BA kde sa bude odhlasovať však ?
Hekler
súhlasím so všetkým až na poslednú vetu, aj tá je síce pravdivá ale v inom kontexte, nič nebráni tomu aby predávajúci a kupujúci medzi sebou uzavreli písomnú zmluvu kde si stanovia podmienky predaja, stav zbrane, cenu, reklamáciu a aj prípadné odstúpenie od zmluvy s možnosťou vrátenia zbrane .... takáto zmluva ale políciu nezaujíma lebo nie je podmienkou zmeny vlastníka
Mysho22
Musíte ísť spolu na PZ kde sa zbraň odhlasuje čiže do BA kde vyplníte formuláre treba občiansky, zbrojný preukaz a kartičku od zbrane. Tu zrušia registráciu vypíšu papier pre PZ kde budeš prihlasovať zbraň samozrejme už sám . Pokial viem tak kupná zmluvu môže vytvoriť iba predajca či výkup zbraní ktorý má na tento úkon certifikát

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.