dnes je piatok,  3. apríl 2026,  meniny má Richard,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:22,  dnes západ slnka: 19:16
darujte 2 percentá pre podporu LovuZdar.sk
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

rozdiel medzi starim a novym - diskusia

autor: lacik
pridané: 3.12.2013 15:37
zobrazení: 3 913
hlasov: 0

Zdravim,vlastnim starsi dalekohlad od zeissu Dekarem 10x50,je vo vynikajucom stave,no zvazujem zaobstarat si novy 8x56nejaky dobry.jPytam sa,je velky kvalitatyvny rozdiel medzi starym zeissom dekarem a novymi dalekohladmi typu nikon,minox,steiner? dakujem za prispevky

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
Finist
Ano mam 8x56 kamarat 10x56 a tiez menil optiku z Dekaremu na Steiner lebo v tom videl v noci h....
lacik
Konecne niekto....,Finist ten steiner mas 8x56?
Finist
odkaz :)))))) Mám ten model aj steiner ranger pro a za seba vravím,že Zeiss sa na steiner za šera a cez spln jednoducho nechytá.
357AS
ak starý Zeiss,tak 10X50 Jenoptem Multi Coated W,porovnávat Dekarem s Leicou je ako porovnávat Trabanta s Mercedesom :-)Dekarem to môže natriet dalekohladom kúpeným v Polsku na tržnici alebo pred Tescom od šmelinára.
valdo35
Takže takto nejako je na tom Dekarem 10x50 odkaz z testu je zrejmé, že hlavne stráca v belosti obrazu a v ostrosti na okraji zorného pola. Porovnať a vybrať iný model môžeš tu odkaz Je to 20r. dedo... Ale na tu dobu to bola špica... Aj dnes porazí niektoré ďalekohľady, hlavne z roof-priamou konštrukciou...
dusab
Porovnaval som Zeiss Dekarem a Jenoptem s nejakou novou Leicou, presny model uz neviem. Neadekvatny rozdiel v cene a kvalite obrazu. Ako laik som nepozoroval takmer ziaden rozdiel, zato rozdiel v cene bol riadny. Vyhodou Leici bolo pogumovane telo a nevyhodou bolo, ze cez to moze pozerat len ten, kto ma oci velmi blizko pri sebe.
357AS
Rempo,odhalil si ho :-)
pepies
Pardon preklep dalekohlad 10x50
lacik
Pepies,mylel si dalekohlad
lacik
Pepies,myslel si dalekohlad
lacik
Rempo,nesnazim sa tu robit ziadnu reklamua ani nemam v plane hodit ten dalekohld na inzerat,ak mas nejake dobre rady alebo skusenosti co satemy tyka tak daj,budem rad
pepies
Rempo ja som ten Zeiss Dekarem mal dlhe roky a je to super puškohlad.
Rempo
Lacik vynikajúco, spravil si dobrú reklamu starému zeisu, môžeš ho hodiť na inzerát s vyššou cenou :-))))
lacik
minuly tyzden som mal moznost trochu vyskusat novy nikon monarch 8x56 v cene okolo 460,tiez deltu titanium,no nemozem si pomoct,ale ten dekarem ich schova do vrecka
pepies
zas tak ten dekaren dobry neni ale so strednou radou zeissu,docteru,nikonu su aj napriek velkemu casovemu rozdielu vyroby.
lacik
myslis novy zeiss,leica a pod.?
pepies
ked mas ten Zeiss Dekarem ja by som osobne nešpekuloval aby si nasiel nieco lepsie to by si musel hlbšie vo vačku.
lacik
suhlasim,je to kvalita,no stale tu citam o tych skvelych steineroch,su lepsie na noc a sero ako dekarem,vie niekto poradit,porovnaval to uz niekto?
steyr
Mám pár starších Zeissov i Leitza doma a keď som ich porovnával s úplne novou Meoptou tak sa nechytala ani v svetelnosti ani v ostrosti z čoho sme boli veľmi prekvapení, myslím, že čo sa týka skiel sú tie staršie kvalitnejšie, len s nimi zaobchádzam opatrnejšie, hlavne pri veľkej zmene teplôt, napr. keď idem domov a vonku je -10 a idem do teploty +20 doma tak sa snažím aby bol teplotný prechod čo najplynulejší, ale to len tak preventívne, nikdy som so žiadnym z nich nemal problém. Podľa mňa je to kvalitná optika.

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.