dnes je piatok,  3. apríl 2026,  meniny má Richard,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:22,  dnes západ slnka: 19:16
termovizia nocpix
ODIMON

prekalibrovanie zbrane - diskusia

autor: lacis16
pridané: 20.11.2013 16:23
zobrazení: 6 143
hlasov: 0

chcel by som sa opýtať či je možné prekalibrovať zbraň kaliberu 8x60S na kaliber 8x64s je tu niekto co uz nieco podobné vyskúšal ake su vyhody a nevýhody kto mi to urobí

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
Stopinko
Tuto sezonu mam po prvy x prebite naboje do mojej 8x60S . Doteraz som pouzival fabricke RWS DK a RWS H mantel. Tohoto casu mam v nabojniciach od RWS prebitu strelu Hornady interlock 170gr. Musim povedat, ze strelba je ovela prijemnejsia hoc mi nikdy neprekazal spatny raz pri tomto kalibri . Tak isto sa znizila hlucnost vystrelu . Musim povedat, ze som nadmieru spokojny . A cena naboja podstatne nizsia ako u RWS. Chcem sa podakovat Radovi100 a Pepiesovi , ze mi ustrikovali vyborny naboj . Vdaka Odporucam vsetkym majitelom 8x60S tento typ naboja.
ForestSK
tiež nevidím dovod na prekalibrovanie 8x60 s, tento kaliber je výborný, používam ho okrem iných už dlhšiu dobu a po minutí origo RWS H mantel používam prebíjané strelivo ktoré tiež funguje, podstatný je ten kaliber a stav - kvalita hlavne, inak odporúčam Normu Vulkan alebo H mantel ktorý je ale drahší a horšie dostupný ale v tomto kalibri funguje perfektne, partizany tak na cvičnú strelbu a potom materiál na prebíjanie ... a v neposlednom rade hodnota zbrane takouto úpravou klesne
uhrineki
Všetko sa dá, ja už som to robil, len neviem či ten kaliber 8x64 je dobrá voľba. Dá sa to urobiť aj na 8x64 S aj na 8x57 JS. Akorád budem v brskej dobe prerábať Zetku z 8x60S na 8x57 JS.
Stopinko
Kurna chlapi vravim ze rws su k dostaniu odkaz :-)
stromboli
Ak nie si extrémne náročný tak si kúp Prvi partizán.
lacis16
chalani dik za radu ohladne tých rws uz sa navyrábaju koli tomu hladam iné riešenie jeden pán sa slubil ze mi ich prebije ale už ich prebíja 4 mesiace tak ze asi tak
Stopinko
Rws su bezne k dostaniu.
pandur1
Lanus ak najdes takeho puskara :-) :-)
lanus
Podľa mňa je poradie nasledovné: 1. zaniesť puškárovi 2. on musí vybaviť alebo spraviť všetko ostatné !
pandur1
Pri prekalibrovani zbrane musis dat konkretnu zbran na expertizu, potom dat, zbran kvalifikovanemu zbrojarovi, s prekalibrovanou zbranou ist do Dubnice nad Vahom na tlakove skusky, kde by ti mali zbran oznacit a potom ist na prislusne oddelenie dokladov na zaevidovanie zbrane. Ak som nieco zabudol tak ma doplnte. Tu Dubnicu som spomenul len preto, lebo Mikulas nema znacku, davaju len protokol.
army9
Nemal by byť problém dať to prerobiť aj na 8x57 . Puškár zhodí hlaveň , skráti ju o tých pár milimetrov , o toľko "potiahne" zase zavit a prestrúži aj nábojovú komoru . Zmontuje naspäť a hotovo . Nezabudni ale na to ,že zbraň najprv musí ísť na expertízu .
tmarcel
RWS uz tento kaliber neuvadza aspon rok ani na svojich strankach A ani v RUAG katalogu.Nevyraba sa.Ostava uz len prebijat ako radi Pepies
pepies
Lacis16 striel je kopec aj strelivo je viacero druhov radsej by som si dal niekomu prebit je dost ludi čo ma taku matricu.
michal89
do 8x60-tky robi aj RWS strelu Doppelkern... a mam znameho co ma zg-čku original bola 57, prerobena na 64 ... takze tu by problem nemal byt.. ci je to 57, 60 alebo 64-orka je v podstate jedno, podobne parametre vykonnostne mamu.. ine kafe je uz potom 8x68s :)
lacis16
chlapy ja ho nechcem kazit ale nieto don ziadne strelivo iba prvý partizan a to je blud koli tomu ho chcem prevrtať
pepies
Tak ako ti napisal Jaro nekaz dobry kaliber a prerabkou nic neziskas...
Stopinko
Nekaz dobry kaliber.

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.