dnes je sobota,  21. marec 2026,  meniny má Blahoslav,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 05:49,  dnes západ slnka: 17:57
termovizia nocpix
ODIMON

Nikon - Action VII 7x50 - diskusia

autor: siro121
pridané: 12.11.2013 21:22
zobrazení: 2 924
hlasov: 0

Ake máte skúsenosti z týmto ďalekohľadom ? odkaz />

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
LESLOV
vsak aj ja...
borza222
dodavatelia pre SR a ČR sú len dvaja a išiel hore u oboch...viem o čom hovorím :-)
LESLOV
nákup mohol ist hore ale ako kde a ako od koho..
borza222
pozor daj LESLOV s tou cenou....nákup išiel hore...
LESLOV
pri cene okolo 100€+- ( 120€) je lepsia DELTA 8,5x50 odkaz
emo1
Objednal som si deltu forest 2 10x50.Ma ju niekto?
borza222
bavíme sa o cene cca 100 eur ...nezačínajme zase s temou (doplat a možes mat lepsi)...to by sme potom mohli povedat nech si doplati 150 eur ma môže mať Delta 8x56 a ten je určite lepšíodkaz Ale ked sa bavíme o dalekohlade nikon action tak v tej cene je to najlepšia voľba......v cene 140 eur už je zase najlepšia volba delta 8,5x50
LESLOV
Ja by som radsej DELTU ale 8,5x50. Je to pomerne univerzalny dalekohlad za dobru cenu.
borza222
v tomto prípade nikon...
majko82
deltu :)
siro121
No neviem teraz či tu Deltu 8x42 alebo NIKON
borza222
S Deltou titanium 7x50 sa môže porovnávať od nikonu len rada EX....určite nie Action...
LESLOV
Ja by som povedal ze porovnavajme porovnavatelne a nie 7x50 a 8,5x50. Ked tak tak 7x50 Nikon s Deltou 7x50. Ale aj tak bude mat kazdy iny nazor lebo sme rozne stary a mame rozne velosti zreniciek. Privital by som test s rovnakymi dalekohladmi a tiez s rovnako a rozne starymi polovnikmi a videli by sme tie rozne nazory a co a komu vyhovuje za roznych svetelnych podmienok. Ale teraz k teme: Nikon 7x50 je super za tu cenu naozaj kvalitna optika pre bezneho polovnika. Ale ako som uz pisal ja osobne by som uprednostil Deltu 8,5x50.
borza222
Dobre vratme sa k teme a neodbočujme k 60 ročným polovníkom...berme do uvahy štandardnu situaciu. Nikon action 7x50 je a rovnakej urovni ako D.F.8,5x50. Ked chceme porovnávať Delta 7x50 tak už je ina rada a to titanium...tam už su povrchove vrstvy kvalitnejšie a tá už je lepšia, čo sa týka svetelnosti ako nikon A 7x50. A mogonar...netvrď také veci keď si do drahších značiek ešte nepozeral....
LESLOV
ono uz som sa par krat presvedcil ze nie vsetko co je papierovo lepsie je aj lepsie v praxi. Prakticky je dobre porovnavat rovnake parametre dalekohladov. Cize zbytocne porovnavat 7x50 a 8x42. Ked tak tak rovnake parametre len iny vyrobcovia. a uz nevravim o tom ze najlepsie je ked to porovnava ten isty clovek. Lebo ked bude porovnavat a pozerat sa do povedzme 7x50 Nikonu 60 rocny polovnik bude mat iny nazor a iny nazor bude mat povedzme 25 rocny polovnik. Niekomu bude vyhovovat 7x50 niekomu 9x63, cize aj to treba zohladnit pri vybere optiky- ale na to casto ludia zabudaju a preto sa nazory na vyber optiky medzi lovcami rozchadzaju.
mogonar
Mam EX -ko, a som maximalne spokojny. Vinikajuca ostrost obrazu, za sera a pri splne je to tiez parada. Myslim si, ze kvalitou obrazu previsuje aj draksie znacky...
Stagstalker
ved práve preto mi logicky príde pooro D.T. 7x50 čo sa týka vlastností, resp. svetelenosti "papierovo" lepšia ako model forest, ktorý je jednak o triedu nižšie (modelovo) a jednak v prevedení roof. Prakticky porovnať je najlepšia voľba, ale vyskúsať si to niekde na predajni asi nestačí, trebalo by skúsiť porovnanie v rôznych podmienkach. Preto som otázku smeroval na tých, čo to porovnané majú. Zázrak od toho nečakám, nie za tú sumu, použitie som uviedol, sám na lov používam podstatne drahšiu optiku.
LESLOV
Suhlasim s LANUS..ale najlepsia poucka je vyskusanie v praxi. A nie vzdy plati ze drahsie je lepsie...
lanus
Je zavedená poučka,že optika ROOF musí byť aspoň o 50% drahšia ako rovnako kvalitná POORO aby sa jej vyrovnala ! Takže vyberať z D.T. 7x50 a D.F. 8,5x50 s vyše 30m rozdielom zorného poľa treba len po bezprostrednom porovnávaní !!!
majko82
súhlasím s Leslov , delta forest 8,5x5o je slušný univerzálny ďalekohlad a cena je myslím priaznivá
LESLOV
Upresnim DELTA OPTICAL FOREST II. 8,5x50
LESLOV
Ja by som doporucoval DELTU ale prevedenie ROOF cize priame. Model TITANIUM 8,5x50 myslim ze je to taky univerzal dalekohlad. Niekomu moze a inemu nemusi vyhovovat, kazdy mame ine naroky. Za cenu okolo 120€ je myslim dobra volba.
Stagstalker
A v porovnani s deltou titanium 7x50, resp. nazor na nu? Ma to byt na pozorovanie cez den a za sera, nie pre polovnika, ale skor dalsieho pripadneho pozorovatela aj nepolovnika na posede :), preto si robim prieskum na nieco ako tak svetelne a pouzitelne do 170,-eur, preferujem nazory ludi co osobne odskusali a maju moznost porovnat.
borza222
Aj ked predavam Deltu musim povedať že.... v tomto prípade je Nikon 7x50 Action lepší ako Delta 8x42....bohužial
Solirov
mam 10x50 action VII a spokojnost. za tie peniaze...
kestrel1
Delta vychadza so zornym polom nadpriemer, je lepsie mat 8x a 120m ako 7x a 112m. Samozrejme aj kvalita zorneho pola hra svoju rolu.
LESLOV
Osobne by som po praktickom testovaní a používaní Nikonu 7x50 radšej bral DELTU alebo Nikon vyššej rady. Ale stále a veľmi rád používam spomináný Nikon 7x50. Za tu cenu je super.
kestrel1
Za tu cenu dobry, ale lepsie je vodotesne prevedenie EX /ta cena je sice zbytocne moc navysena/ Co by som mu vytkol je uzke zorne pole posobiace tunel efekt. To trebars 10x50 tejto rady ma rovnako velke zorne pole a ma o 3x vacsie zvacsenie. Pravdou vsak je ze aj Swarovski habicht 7x42 ma rovnake zorne pole s tunel efektom, tak to nie je zas tak zle na Nikone za "par supov". Kiezby mala 7x50 aspon tych 130m, ked 7x35 ma 163m. Vyhodou 7x je velka hlbka ostrosti/ dobre v lese/,stabilita a nevyhodou slabsi detail na dlhsiu vzdialenost na poli. Pri 10x je to naopak.
majko82
za 100 eur by som určite volil niečo iné , lepšie . niečo čo má velké zorné pole a je aj kvalitnejšie , napr :odkaz
emo1
Uvažujem nad Hawke naturtrek 10x50. Ma to niekto?
cosar
Veľmi dobra mašinka, použivam ho ešte aj teraz občas, myslím si že za tie peniaze budeš veľmi spokjny a najmä v noci.
borza222
Poloval som sním cca 2 roky.....dosť slušná a kvalitná optika za tie peniaze...pre stredne náročného uživaťela plne postačuje.

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.