dnes je utorok,  24. marec 2026,  meniny má Gabriel,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 05:43,  dnes západ slnka: 18:01
termovizia nocpix
ODIMON

Voskovanie bundy SWEDTEAM - diskusia

pridané: 8.11.2013 19:46
zobrazení: 4 741
hlasov: 0

Ahojte, môžem podľa Vás navoskovať (voskom od Fjällräven) bundu KENTON od SWEDTEAM? Dakujem

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
m98
Máš tam textil aj soft-shell odkaz Ak chceš impregnovať, čistiť, prať, tak máš tam komplet program. odkaz Tu máš aj inú značku odkaz odkaz
Ondrik
peters len Ti poradím, že pri zažehľovaní toho vosku je najlepšie použiť klasickú starú žehličku
Ondrik
Voskovať oblečenie, ktoré má membránu je hlúposť a netreba nad tým vôbec ani uvažovať. Čo sa týka gronskeho vosku od fjallraven tak je možné ním voskovať husto tkané oblečenie. Tento vosk je primárne určený na ich tkaninu G-1000, ktorá je veľmi husto utkaná a preto sa v nej vosk po zažehlení ,,udrží,, a urobí ju čiastočne nepremokavou, samozrejme, že sa tým obmedzí priedušnosť oblečenia. Týmto voskom je možné napríklad navoskovať aj rifle, čo som počul. Treba vyskúšať navoskovať spodný okraj nohavíc, zažehliť a potom vyskúšať či voda na tomto povrchu sa bude správať ako ,,ortuť,, teda ,,rozbije,, sa na kvapôčky a bude sa po povrchu doslova kĺzať. Husto tkané nemembránove oblečenie sa teda môže vyskúšať navoskovať.
pandur1
peters ja mam tiež topánky aj oblečenie od chiruci a kupil som od nich aj impregnáciu odkaz a odkaz a zatiaľ super aj na topánky aj na oblečenie.
Arkadius111
Nohavice som si normalne navoskoval tym voskom od fjallraven a presiel fenom, v pohode. Na topanky si kupim ten vosk od Meindl. Akurat neviem aky impregnant dat na tu swedteam bundu...
peters
Goretex je vnútri. Záleží co je vonku. Ja dávam taky istý waterproof sprej co na lyžiarsku bundu. A keď sme pri tej impregnacii čím impregnujete kožené topánky s goretexom? Mam chiruca nubuk zvrchu, goretex vnútri. Dnes som ba ne dal iba impregnacny sprej z dajchmanu ale chcem niečo lepšie. Vosky nie, to ten matny nubuk pokazi. Na nové nohavice od fjallraven mam tu kocku vosku a zajtra to vyskusam ako to na nich bude fungovať... Myslím ze väčšina membranovych veci sa vôbec nevoskuju ale perú v speci práškoch a impregnuju sprejmi pokial to fakt nedoporuči výrobca- napr ten FjR
Arkadius111
A co mam pouzit na impregnaciu goretexovej bundy? Aky produkt?
hartge30
na topánky si kúp meindl sport wax, je perfektný
Arkadius111
Nebudem zakladat novu temu, takze sa spytam tu...mozem voskovat aj topanky tym spomenutym voskom? Konkretne tieto odkaz
peter989
tak tak a máš ušetrených 300€ :D
Arkadius111
Ok, budem teda len impregnovat, nebudem radsej riskovat.
pandur1
ak je to gore tex, tak by som s voskom nešpekuloval. Stačí úplne impregnácia, čo je vhodná aj na goretex.
peter989
no skusit to môžeš :) ale jr to gore tex to by som radšej len naimpregnoval sprejom na stany!!! je to dost draha bunda a predpokladam že by si nerad na nej menil farbu ked to navoskuješ :) skús spodok rukávu a uvidíš či to chití :) ja som to tak isto odskušal a v pohode voskujem aj ine bundy,nohavice
Arkadius111
Toto je ta bunda odkaz
peter989
podla toho aka je to typ bundy a z čoho je vyrobena voskovat možeš všetko čo je vyrobene s nemembranovej tkaniny ak je membrana (HI-TECH) tak to nie určite.
Arkadius111
Ja len ci to nie je nejaky haklivy material co by nemal rad vosk...
peter989
Arkadius111 ja som sním navoskovla aj bundu od jahti jakt :D teda v pode si myslím

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.