termovizia nocpix
dnes je nedeľa,  16. november 2025,  meniny má Agnesa,  spln: 5. december 2025,  dnes východ slnka: 07:00,  dnes západ slnka: 16:02
ODIMON

ZEISS Varipoint M 3-12×56 iC T*Victory - diskusia

pridané: 21.10.2013 21:11

Caute, co hovorite na tento puskohlad? Skusal som ho v obchode, co ma trosku prekvapilo bolo znacne hrubnutie osnovy pri maximalnom priblizeni. Mam obavy ci to nebude prekazat pri strelbe na mensiu napr. srnciu zver...mate s tym niekto skusenosti?

počet zobrazení: 3 493
počet hlasov: 0

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

flinty.sk

komentáre

zoradiť
off Turbiak, 23.10.2013 o 12:03

lanus dakujem, rad som sa nechal poucit :) ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off lanus, 23.10.2013 o 10:03

Turbiak - Ak máš problém so slovenčinou tak si to pozri v iných jazykoch všade je to však rovnaké !!! Pre začiatok na základnú orientáciu si prečítaj toto : odkaz ◄ reagovať

off namor676, 22.10.2013 o 22:41

Asi máš pravdu. Áno mám Victory Diavari, presne si to už nepamätám, koľko mi z tej A4 prekrylo, ale terč na nej vyznačený som nevidel a tak som jednoducho iba mieril na papier a bod ho prekryl v značnej miere. Subjektívne som to vnímal tak že mi z tej A4 trčia iba rohy. ◄ reagovať

off Turbiak, 22.10.2013 o 22:33

namor676 :Tu su rozmery osnov odkaz ,Mas Victory Diavari ?? Ked ano tak tam nemozes mat Dot o velkosti 2 MOA ... 6 cm dot na 100 m ?? to mavaju kolimatory a nie puskohlad 3-12x56 od Zeissu .. Classic Diavari ma Dot 3 cm / 100 m a osnovu hrubu 0,5 cm / 100 m a to uz sa povazuje za ,,hrubu,, zamernu klasiku ◄ reagovať

off namor676, 22.10.2013 o 21:56

Neviem či mám špeciálnu edíciu skôr nie, neviem ako je v technickom opise, ale ja píšem vlastnú skúsenosť, keď som skúšal ASV vežu. Až teraz som si všimol, ja mám victory a nie varipoint. Na mojej zámernej osnove je bod dvakrát väčšíí ako kríž a ten sa umerne zväčšuje so zvyšujúcim zvačšením. Nie som si istý, ale zdá sa mi že kríž má veľkosť 1 moa, ale bod 2 moa. ◄ reagovať

off Turbiak, 22.10.2013 o 20:24

lanus a aka je spravna terminologia? Nehadam sa ale vzdy som si myslel ze puskohlady - dalekoholady pozorovane objetky Opticky Priblizuju , alebo maju Opticky Zvacsovat? Neviem co je spravne, Slovencina je asi druhy najkoko.. jazyk po cisnstine :) ◄ reagovať

off lanus, 22.10.2013 o 19:28

Chalani prestaňte operovať s tým " priblížením " !!! optika taký pojem nepozná !!! ( Je to rovnaká volovina ako používanie termínu sústrel u jednohlavňových zbraní !!! ) . ◄ reagovať

off soson, 22.10.2013 o 18:55

turbiak vdaka za vysvetlenie. Pepies len aby si Ty neležel na výrade :-) ◄ reagovať

off pepies, 22.10.2013 o 18:41

Turbiak aj Docter Unipoint aj Docter Basic ma bodku v druhej fokalnej rovine a zamerny kriz v prvej ohniskovej rovine.Soson ked si vyradovy pridi povolenku na jelena I-III mam vo vačku :oD ◄ reagovať

off Arkadius111, 22.10.2013 o 17:54

Nic na tom vsak nemeni to, ze pri max. priblizeni (12x) bola hrubka osnovy naozaj markantna a viem si predstavit, ze v urcitych pripadoch by mnohym mohla tato skutocnost prekazat. ◄ reagovať

off Turbiak, 22.10.2013 o 17:53

soson , pokial je zamerna osnova alebo bod v druhej fokalnej rovine tak vtedy plati ze cim vacsie priblizenie , tym MENSIU plochu zakriva zamerna osnova alebo bod , pokial je zamerna osnova alebo bod v prvej fokalnej rovine tak vtedy zakriva vzdy rovnaku plochu bez ohladu na nastavene priblizenie , Zeiss Varipoint je asi jediny puskohlad na svete ktory ma zamernu osnovu v prvej fokalnej rovine , a osvetleny bod v druhej, cize ked na nom menis priblizenie tak osnova zakriva stale rovnaku plochu ale bod zo zvacsujucim sa priblizenim zakryva coraz mensiu plochu - preto ma aj taky nazov VARI-POINT , zo zmenou zoomu sa ti meni aj plocha ktoru zakryva bod ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off soson, 22.10.2013 o 17:13

TURBIAK HLAVA MI TO AKOSI NEBERIE, LOGIKA MI HOVORÍ, ZE ČÍM VACSIE PRIBLÍZENIE, TAK TÝM VACSIU PLOCHU TEN BOD BUDE ZAKRYVAT. V TVOJOM PRISPEVKU TO ALE VYCHÁDZA NAOPAK. MOZES TO VYSVETLIT ? JA SOM SOM Z TOHO JELEN. ◄ reagovať

off Turbiak, 22.10.2013 o 15:48

Velkost cerveneho bodu u vsetkych Zeissov Varipoint na 100m je :pri zvacseni 1,5 x 14,7 cm , 4x 5,5 cm , 6x 3,7 cm , 10x 2,2 cm a 12x 1,8 cm , cize Varipoint na 12x priblizeni ma na 300 m velkost bodky 5,4 cm,tenke linky kriza maju hrubku 2cm/100 m cize 6cm/300m - fixne na kazdom zvacseni lebo su umiestnene v prvej fokalnej rovine , zatial co svetelny bod je v druhej fokalnej ... namor676: To co mas za specialnu ediciu ?? tak velky bod nemal ani stary Diavari -ZM ◄ reagovať

off m98, 22.10.2013 o 13:24

Ja čakám na nový - v línii HT, ako bude vyzerať, aké budú parametre. Je predpoklad, že na jar by už malo niečo prísť. Asi pozorovacie v 56 kách. Možno na nový Vari ešte rok prihodia. ◄ reagovať

off Arkadius111, 22.10.2013 o 12:28

No to je podstatne prijatelnejsie...je zase pravda ze budem z 300 m strielat asi zriedka, ak vobec...mne sa na tom varipoint IC paci ten system. ◄ reagovať