dnes je piatok,  3. apríl 2026,  meniny má Richard,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:22,  dnes západ slnka: 19:16
termovizia nocpix
ODIMON

Strelivo SB SP 9,0g - diskusia

autor: majan
pridané: 3.10.2013 9:55
zobrazení: 3 472
hlasov: 0

Zdravím, má niekto skúsenosti s týmto strelivom? To čo sa mi dostalo do rúk bolo vyrobené ešte v ČSSR.

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
Martin270
Sellier bellot vyrobeno v Cssr nebylo spatne....normalni, obycejny poloplast, ktery platil...
libor1
mám s tým skusenosti je to čisté blato, viac by som to do zbrane nedal !!!
MMasska
spravne chlapci strelivo od S&B je strasne cim dalej tym horsie a navazky pusneho prachu su navazene ako pride! toto sice nehrozi pri tvojom strelive vyrobenom este v CSSR ale tu hrozi ine ak je strela stara skoro 20rokov a jej jadro je olovo a mekky feritovo tombatovi medeny plech toto vsetko podlieha starnutiu a meni sa struktura a hustota olova a aj tak zla strela sa stava este horsou!!! takze to co pisal Vilo hod to do kosa je skoda s tymto smetiskom drat hlaven!!!!
tomi626
presne tak ako napísal accurateshooter , tie náboje chytajú magnet, a časom sa z tvojej hlavne vytratia drážky tak ako z mojej ak budeš strieľať takéto bludy
zekon
rado100 veľmi dobre si to napísal, ja by som len doplnil tvoju poslednú vetu, že je veľa lepších striel no nie je veľa horších ako SP od S@B... asi tak...
rado100
Chcem len nesmelo podotknúť že strela sama o sebe nie je ani rýchla a ani pomalá. Rýchla môže byť laborácia čiže koľko a akého prachu nasypeš pod strelu. Každá strela má svoje odporúčané rozpätie rýchlostí ktoré udáva výrobca. 9g SP strela od S&B má mäkké jadro a tenký oceľový plech plátovaný tombakom. Je veľa lepších 9g striel do rôznych kalibrov len si treba vybrať.
accurateshooter
9g strašnše rýchla strela, presnosť závisí od stupania závitu hlavne. zbytočne rýchla strela su aj lepšie na výber. + SB strely SP ako aj Strižnu hranu chytá magnet
zekon
to čo sa ti dostalo do rúk treba vyhodiť a kúpiť normálne náboje...
michal89
tak na prestnost bude v pohode ale veeelmi poškodzuje divinu a učinok pri tom nič moc...

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.