dnes je štvrtok,  2. apríl 2026,  meniny má Zita,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:24,  dnes západ slnka: 19:14
termovizia nocpix
ODIMON

Hrdza na gulovnici - diskusia

autor: BiRra
pridané: 19.6.2013 13:42
zobrazení: 9 805
hlasov: 0

Chcel by som sa spýtať ako odstranim hrdzu s gulovnici? Prípadne aké čiastiace prostriedky by som mal použiť.

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
hyperon
konzo shop
andy8
napr. odkaz
jeges
Viete mi poradit kde by som mohol kúpiť Fluna tec coating, link na niaký e-shop. Dakujem
Turbiak
Udrzbu zbrane treba rozdelit a to na cistenie spalin z vyvrtu , cistenie tombakoveho oteru z vyvrtu , cistenie a konzervacia vonkajsieho povrchu a udrzba drevenej pazby , cize dokopy su potrebne minimalne 4 druhy chemickych prostriedkov , univerzalne veci nikdy nefungovali a ani fungovat nebudu.. a znaky toho vydiet na kazdej jednej starej zbrani - eventualne crepov ktore vznikly zanedbanou udrzbou
Edu
dusab ak vynechá záver tak bude mať namalovanú gulovnicu a nebude mu hrdzavet konečne .
stenly111
konkor robi s vodou emulziu-skus si to...fluna tec coating nie.
pista64
Tie vynálezy novej doby som tiež skúšal,no na koniec som sa vratil k staremu ale stále dobrému konkoru.
elciervo
hm,ano myslel som konkor...ja som bol len zvedavý bo strýco hovorili že ho kedysi na vojne a aj neskôr používali a že bol najlepší...no tiež si myslím že doba pošla dopredu tak snáď nájdem čosi lepšie :)
vivatvikend
elciervo z tej stranky sa dajak blbo kopiruje link,ani mne ho nepridalo ako som chcel
stenly111
mam doma aj konkor 101, ale ten na zbran nedavam vobec-starsne sa na nom usadza prach...horsie, jak na balistol
elciervo
čo vravíte na túto starú klasiku? odkaz./
stenly111
a este-balistol som ma a uz nikdy ho nekupim. sada na to prach, jak muchy na lep, kdezto na fluna tec nic
BiRra
gulovnicu mam ZKK600 no dnes som zbdal že už aj na ocovej gulovnici Zkk 600 sa objavuje hrdza a je to vonkajšia hrdza
stenly111
mam polituru a kukni tu: odkaz samozrejme, ze to davam aj na pazbu-chytila taky tmavsi odtien a zvyraznilo to trosku kresbu. je to naj olej, co som mal.
dusab
Edu co ak to niekto zoberie doslovne? :-))
Turbiak
stenly111: na cistenie oteru vo vyvrtu je ROBLA OK , aj ten flunatec na naslednu neutralizaciu .. ale davat to na drevenu pazbu ? to je pekna blbost , na drevo su specialne oleje nato urcene - priamo aj od Ballistolu , drevo mas lakovane alebo olejovu polituru ?
Edu
Natret odkaz
stenly111
pokial myslis hlaven, tak na to mam robla solo mill a je vyborny. za 5 minut mam hlaven cistu bez oteru a spalin. po strelbe vytriem hlaven stetinovou kefkou, dokym sa neleskne a nie su tam ziadne viditelne necistoty, to asi 5x pretriem-popripade raz predjem cistou handrickou. potom vymenim kefku za takisto stetinovu, ale na tu nanesiem robla a par krat pretiahnem hlaven. pockam 5 minut a na kudelnik navijem obvaz, pretoze je drsny a tento mi vytlaci vsetky necistoty von-vyjde taka zelenkava hmota-niekedy az do cierna-ale to je po vystreleni viacej nabojov. nasledne vymenim obvaz za cisty a strieknem nan fluna tec gun coating a parkrat pretiahnem hlaven. celkove cistenie mi zaberie max. 10 minut a hlaven vnutri ani nikde nehrdzavie, neni tam oter ani nic take. na povrch zbrane a pazbu pouzivam uz len fluna tec gun coating a nikdy ziadna hrdza, ani po dazdi, ani po odtlackoch ruk. je to naozaj dobry olej.
dusab
Aka gulovnica? Urob tu trochu poplach...:-)
Turbiak
A to si uz hrdzavu kupil ? alebo sam si ju priviedol do toho stavu
vivatvikend
blbo mi dalo ten odkaz...aj ja som mal na mysli Break Free CLP,je to spica
hyperon
napr. olej Break-Free.
mibe74
ahoj, nepises, ci hrdzu z hlavne, alebo z povrchu...a aku mas zbran?
vivatvikend
asi najlepsie je toto odkaz./ z vlastnej skusenosti

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.