dnes je utorok,  17. marec 2026,  meniny má Lubica,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 05:57,  dnes západ slnka: 17:51
darujte 2 percentá pre podporu LovuZdar.sk
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Minimálna vzdialenosť prikrmovania od obydlia - diskusia

autor: kamuska
pridané: 18.6.2013 22:00
zobrazení: 3 196
hlasov: 0

Dobrý den, prosim Vás, chcela by som sa opytat ci existuje nejaký zákon, ktorý stanovuje, od akej minimalnej vzdialenosti od obydlí je možné prikrmovanie ( neviem ako sa to hovori "po vašom") lesnej zvery, a hlavne medvedov. Stávaju sa nám v poslednom čase také problemy, že sa medvede vyskytujú velľmi nízko pri dedine, na miestach kde nidky predtym neboli, kde sa pohybuju aj deti ci psickari, alebo starí ludia na prechadzke, a to vdaka tomu ze jeden polovnik si tu zacal prikrmovat posledne dva roky zver, velmi nizko kam sa bezne ide prejst aj moja mama. Zrejme si neuvedomuje ake to je nebezpecne. A nemyslim, ze je az tak normalne, aby pri vecernom behu, asi tak kilometer za dedinu sme stretali v lese medvede... Poradte prosím. Dakujem

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
bakchus
urssus, nepis sem somariny, mas teoreticky pravdu ale cisla si si vymyslel. Toto nerob lebo nahravas ochranarom ze klameme! Mozno sa priblizujes k pravde ale nie je to presne a to nie je dobre davat. Len medvedica pod plotom ma 4 tohtorocne mlade. Ja si pocet tohtorocneho prirastku netrufam odhadnut. Ty sa tomu dako venujes? MILÁ KAMUŠKA, u nas make vnadiska na diviaciu zver a vacsinu nam zozeru medvede ale podla mojho skromneho nazoru medvede budu chodit do dedin viac ak nebudeme krmit. Navrhoval som uz u nas aby sme demonstrativne prerusili krmenie na dva mesiace v case dozrievania ovocia v zahradach aby sa uz konecne zacalo nieco robit ale nechceme riskovat zdravie ludi. A inak ja sa bojim viac ludi ako medvedov...
urssus
U nas stretavam bezne medvede pol kilometra od mesta a to sa nejedna o dedinu, aleo krajske mesto. Ako povedal jaroslav, nie je to vinou polovnika, ale ochranarov, ktory nedovolia znizovanie stavov medveda. Medved potrebuje na zivot cca. 2500 hektarov. U nas na cca. 7000 hektaroch zije cca. 60-70 medvedov, pricom rocny prirastok je cca. 12-14 jedincov. Sama si viete vypocitat ze tu nieco nesedi. Ochranari by Vam povedali ze nemate co chodit behat vecer za dedinu lebo medved tu byval skor ako Vy a nemate ho co rusit. Na vasom mieste by som bol rad, ze pan polovnik zver prikrmuje, aspon tie medvede nie su uplne vyhladnute a nechodia do dediny a nenapadaju ludi. Ale aj to prijde, pretoze v tomto state je chraneny len medved cigan a ochranar.
jaroslav103
zlatá moja, napíš list na ministerstvo živ. prostredia a do Bruselu, že vám chodia medvede ku dedine kde nikdy nebývali, že vás ohrozujú a pripíš k tomu aj sťažnosť na ochranársku organizáciu vlk, ktorá je za tento stav zodpovedná. Čím viac sťažností, tým skôr začnú niečo robiť
goret
ak by šlo o vnadisko na diviačiu zver, potom „V poľovných oblastiach s chovom jelenej zveri sa vnadiská zriaďujú len v čase od 16. júla do 31. decembra.“
dusanbe
Vysťahovať dedinu...
goret
spev a čelovka
357AS
kúp si balík mega petárd a každý večer tam pár hod a máš pokoj
lubenko
Katka u nas za dedinou nik neprkrmuje medvedou a mame ich zo 6ks stabilnych od troch do 6tich rokou a to z toho dôvodu že staršie dominantne jedince ich vytlačuju z dolin,proste na rozlohu kde je pre medveda dobra uživnost je ich moc,tudiž su premnoženy a rada nech si mama spieva
Edu
Neviem že by medvede nechodili do dedín . V komunizme bežne chodili medvede do obchodu jednota . Ono keď iný nebol museli len tam na med odkaz

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.