dnes je štvrtok,  2. apríl 2026,  meniny má Zita,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:24,  dnes západ slnka: 19:14
termovizia nocpix
ODIMON

Lokality na kamerovanie wildlife - diskusia

autor: lukaz
pridané: 16.3.2013 21:35
zobrazení: 3 858
hlasov: 0

Zdravim, chcel by som sa Vas opytat kde pri Kosiciach je vhodna lokalita na tocenie videii? Kde je moznost, stretnut zviery. Nie som polovnik a zatial som ani nic nenatocil. Neviem teda kde sa chodi a kde to nema aboslutne vyznam. Zajtra rano idem skusit stastie na bankov, raz som tam stretol srnu.

Dakujem za vsetky informacie.

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
palobalaz
Migg - samozrelme je rozdiel v praci so zariadením. Ale to je aj rozdiel pri práci s profi kamerou a amatérskou. Ja som dokumentarista a filmár, bol som odchovaný na kamerach typu Betacam, Sony DH700...ale v poslednej dobe točím aj zakázkovú výrobu na fotoaparát, kvoli cenovej dostupnosti a využitelnosti vačšieho množstva objektívov. Paradoxne je točenie na fotoaparad filmovejšie, ako točenie na videokameru ( musíš viacej rozmýšlat a pracovat na obraze,s objektívmi... ako to bolo u klasickeho filmu ). Samozrejme je ale kamera pohotovejšia a ergonomickejšia.Každé ma svoje. Pre príklad, posledne som točil na foťák dokumentárny film a takto to vyzerá : odkaz
palobalaz
brcko - s autorskými právami je to tak, že čo si natočíš je tvoje, poprípade možeš kupiť, dostať zabery od znamich k volnemu použitiu, hudba - buď si zložiť sam, alebo kamarati, da sa samozrejme kupit čokolvek, poplatky nie su zavratne, poprípade sa da niečo stiahnuť free z netu, bez autorských prav. Idealne riešenie je koprodukčna tvorba s dakou TV, ktora sa o to postara. Zaleží akým štýlom sa hodlaš film produkovať a na ake učely.
duso2
Podla mna sa da zo zivota divej zveri zachytit vela v noci,kedy je najma aktivna.Samozrejma clovek musi mat vykonny noktovizor co ma vysoke riadkovanie a nezrni.Ked sa to cez adapter spoji z fotakom su z toho celkom zaujimave zabery,avsak zelene foto/video.
Migg
Je nejaký rozdiel s kamerovaním na foťák a normálnu kameru? Chcel by som spraviť nejaké videá ale vôbec sa v tom nevyznám. Ďakujem za prípadnú pomoc :)
lukaz
Co je to za blbu otazku Citulik? Preco by som mal zver plasit? Ma este niekto nejake napady a skusenosti kde by sa mi postastilo? Odvdacim sa videom. :)
citulik
Ideš točiť, alebo plašiť?
vivatvikend
Kavecany ZOO :)
lukaz
Nema niekto nejaky tipy? Dakujem
lukaz
nabuduce skusim polia pri USS. mas este nejaky typ? pozrel som si tvoje fotky. su super! mas nejaky typ na tocenie videii?
paprik6
Chod ku USS a tam na poliach repky maš stáda srnčej.
jimmyjazz
Hľadám natčencov!!! Nejde o zárobok. Zaťial mám k dispozícií nahrávacie a strihové štúdio, kameru fullhd a človeka na hovorene slovo hľadam aj fotografa. Točiť sa bude v okolí žiliny hlavne zver a príroda. Veľmo sa teším na spoluprácu. Ak ťa to láka a si milovník prírody čo je aj podmienka napíš. Ja to beriem ako koníček a chcem mať vlastný dokument. Do prírody chodím stále a miesta mám v hlave kde sa bude točiť! Chcem začať od skorej jari čiže už už. Ak budeme dobrý tým podniknme spolu veľa projektov! Nakrucat sa bude v žilinskom kraji ale kto vie kde este. Tak ak rád chodíš do priirody a si blízko mňa ja som zo žiliny určite napíš a dáme sa do toho. Bude to naše spoločné dielo:)
archer
nazdar.. no viac popisu sa dá zneužiť.. moc by som to nerobil.. stačia najdôležitejšie údaje.. ešte raz sa opýtam.. je tu niekto z okolia ZV, BB, kremnice, Poľany kto fotí resp. kameruje??? moc rád by som niekam vybehol.. no kedže nie som v žiadnom PZ je ťažké sa len tak naslepo potulovať..
petvan
....pôvodne som chcel navrhnúť tým,ktorí pridávaju videoa fotky,aby pridali viac popisu o oblasti kde bolo fotene apod... rad spoznávam neznáme... vďaka
petvan
...tiež má skusenosti,že viacmenej vlastníci si neželaju v revíri-lese nikoho.....nepotrebuju nikoho nechceneho pri nekalosti.... už som aj pristihol....
archer
ahojte.. nepoznáte niekoho kto fotí resp. kameruje zver v okolí Zvolena? (poľana,kremnica, BS, BB atd) dík
15domino1
kocho82 tak tak mas pravdu na čergove je vela takych "polovnikov" ale ked zacnu na z nejakych 50 metrov mierit so slovami mam strielat alebo vypadnes uz to zacina byt huste.....
kocho82
alebo ze fotia zver aby mohli zhodnotit zver ci je vhodna na pytliacenie ale to je jak u mna asi sa s nim neda normalne porozpravat ale fotaky ti zobrat nemozu nato neje ziadny zakon to sa nemusis bat!
Ondrik
v skutocnosti sa boji ze ho nafotite pri nejakej spinavosti......tiez som sa stretol s takym pristupom
Doduin
Čože? Fotíte na pytliactvo? Tomu nerozumiem, vysvetli prosím.
cunes
ako jeto s fotenim a kamerovanim ?chodim uz 3roky po hore ale este sa nestalo aby ma dakto vyhnal z hory.bol som s kamaratom kamerovat a pozriet ci uz zacali rucat daniele.nachadzali sme sa v statnom,teraz sa hlasia majitelia takze je zastaveny odstrel.prisiel jeden zo spravcov a vela nechybalo a bola bitka.ze fotime na pitliactvo ,ze podla zakona nam zobere aparaty
brcko
Chcel by som sa opýtať kto tu má skúsenosti s vydamím vlastného
filmu ako jeto s vybavovanim autorských práv
marians
skoro všetky fotky čo som pridal na stránku sú z kamery
damo
tiež sa tým zaoberám a v kraji o ktorom píšeš. Nie som profík, ale sem tam sa mi darí.
martinhodon
Pochadzam z okolia Malej Fary, odtial je aj vetsina mojich fotografii, chodi obcas somnou kamarat a ten ma kameru , co potrebujes?
kocho82
durko ano pohorie čergov
Konisua
zaoberam
juraj22
kamerovanie zveri - zaobea sa niekto kamerovanim zvierat v malej a velkej fatre.a okoli tohto kraja?ked ano napiste.

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.