v tomto prípade si myslím, že tvrdenie: "radšej jeden krát vidieť ako desať krát počuť", vôbec nie je také jednoznačné, tak ako každý druh zvery, tak i každý jedinec je výnimočný, každý strelec resp poľovník má iné zručnosti a schopnosti, a o zásahu ani nehovorím, takže preto, jedine, že by si niekto dal naklonovať nejaký druh zvery, strieľal ho na rovnakú vzdialenosť, pod rovnakým uhlom, mieril na rovnaké miesto...atď. Jasné, že fotodokumentácia účinku streliva na zver, má nejakú výpovednú hodnotu, ktorá je pomerne vysoká, no sami najlepšie viete, že nezriedka sa nastane taká situácia, ktorú by ste vôbec nečakali a strela sa zachová maximálne nečakane a jej účinok ako i smer, ktorým po vstrele smerovala bol iný ako predtým, alebo úplne odlišný... Jasne, že z praktických skúseností, vyplýva, ktoré strelivo je vo všeobecnosti lepšie a ktoré horšie, no neplatí to vždy a pri každom zásahu. Výber streliva však podľa môjho názoru určitým spôsom odzrkadluje aj zodpovednosť poľovníka. Taktiež si myslím, že na trhu je zbytočne veľký výber streliva v štandardných kalibroch, čo mnohých láka, ku testovaniu niečoho iného, a pritom ich nespokojnosť s aktuálnym strelivom, nemusí byť zapríčínená len strelivom samotným ale iným z mnohých ďalších faktorov, a vzľadom na fakt, že pri hodnotení účinkov streliva na zver treba brať do úvahy veľa faktorov, strelivo samotné možno hodnotiť objektívne až po odpoľovaní väčšieho množstva kusov, povedal by som možno aj stovky aby sa dalo z strelivo riadne hodnotiť, nie veľa poľovníkov má také možnosti. Ja osobne strieľam, iba RWS (EVO, UNI prof a classic), nestrieľaného toho moc nemám, no verím tomu, že je to jedno z najlepších strelív vobec, a keď mi niekto povie, že EVO rozbíja alebo ničí divinu, radšej v tom najhoiršiom prípade tých pár kíl vyhodím akoby som mal kvôli tým pár kilám kus dohľadávať...