dnes je sobota,  21. marec 2026,  meniny má Blahoslav,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 05:49,  dnes západ slnka: 17:57
termovizia nocpix
ODIMON

oprava ďalekohľadu - diskusia

autor: robos
pridané: 17.2.2013 22:34
zobrazení: 20 007
hlasov: 2

česť ľudia, mám pár starších ďalekohľadov, 10-20 ročné, potrebovali by trochu prefúknuť, vyčistiť, nastaviť nemáte náhodou znalosť o dákom majstrovi, čo by sa tomu venoval?

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
vladimir82
Reakcia na príspevok od stefanme, 22.2.2021 o 10:25
Skúste kontaktovať pána Pavlovského-Fotoservis, 0905890574
lanus
stefanme - Opatrne , obojstranne prestrekni otočné spoje olejom WD-40 resp. Ballistolom ; nechaj pôsobiť a potom rozhýb .
stefanme
Chcem sa informavat ohladne opravy dalekohladov. Mam rusky dalekohlad BPC 15x50. Bol som s nim spokojny. Uz je starsi a velmi, velmi tazko ho viet prisposobovat na sirku oci - sklapat. Neviem to rozobrat, pracistit - skusal som. Viete mi niekto poradit ako sa to rozobera - cisti. Nemate navod na to. Popripade poradit servis kde to robia.
Polovnicok35
dobrý večer, prosím Vás a čo stojí také preleštenie šošoviek, naplnenie dusíkom. ďakujem :)
mibe74
Poór Tibor je skutočne odborník, robil mi na "minulých" optikach opravy, cistenia a napustenia interným plynom. Kontakt naňho 0904944714
rianula
Reakcia na príspevok od TomiBB, 21.2.2019 o 10:48
poprosil by som adresu p. Poora .Ďakujem. LOVU ZDAR!
TomiBB
Reakcia na príspevok od JakubM, 20.2.2019 o 22:28
Co sa týka opravi puskohladov resp. dalekohladov ja mam velmi dobre skusenosti s p. Poorom. Opravoval mi a repasoval viec kusov optiky. Dokonca aj rozbitu sosovku na puskohlade a poskodeny tubus. Ak mas zaujem poslem kontakt do posty.
JakubM
Zdravim mám problém s meoptou Artemis 2000 6x42 pri zaostrovani mi priblizuje obraz ako keby to bol variabil viete mi povedať čo s tým môže byť poprípade kto by to zvládol opraviť ?
keke
No nemohlo sa mi to stať skôr? Ako píše Bart. Dal som dole vrchnú gumu a po nejakej dobe špekulovania a šrúbovania to mám nastavené presne na svoje oči. Od nova som nemohol ďalekohľad kolieskami nastaviť presne k spokojnosti na úplné zaostrenie. A teraz sa nestačím diviť. Mám zrazu lepší kuker :) Ostrý obraz široko ďaleko.
keke
Mám Fomei 8x56 a prestalo mi fungovať koliesko nastavenia dioptrií. Presnejšie nenastavuje ľavú stranu. Neviete mi poradiť nejaký servis v KE ? Ďakujem.
vlcindol
čaute viete mi poradiť nejaký kontakt na opravu puškohľadu seedler 6x45 klasický T hrubý kríž
Jager68
Vrátiť pokiaľ je v záruke a pýtať si kus za kus...ak nie je v záruke,potom vyhodiť a kúpiť si niečo iné...lepšie...
Fondo88
Dakujem velmi pekne za pomoc
bart
poslal jsem ti kontakt i na SK ,ale jestli by jsi to posílal ,tak bych to poslal přímo do Hradce asi by to bylo levnější a rychlejší.
bart
FOMEI Slovakia s.r.o. prevádzka Za Kasárňou 1 831 03 Bratislava tel: +421 244 450 339 e-mail: info@fomei.sk
bart
servis: tel: +420 495 056 505 e-mail: servis@fomei.com
Fondo88
Dakujem za pomoc skusim to odniesť do jednej predajne v brezne a uvidím čo mi povedia a a by som ta mohol Bart poprosiť vedel by si mi dať kontakt alebo adresu na tu predajnu v hradci ak by to nevišlo dakujem.
bart
Stalo se mi něco podobného ,u svého dalekohledu jsem sundal tu vrchní gumu a pod tím jsou male křížové šroubky ,tak jsem je dotáhl a je pokoj,myslím,že guma byla přilepená ,tak opatrně -jinak fomei má skvělý servis přímo v Hradci s pozitivním přístupem k zákazníkovi.
pepko28
Mal som ten isty problem no este bol v zaruke,skus si zistit nejake predajcu tejto znacky v tvojom okoli nech ti odosle no na vlastne naklady
Fondo88
Ale ja ma ten problém že to bol dar a neviem kde to kupovali a mam taký dojem že to bolo cez internet.
Daniel8
Mal som ten isty problem, no riesil som to reklamaciu u predajcu. Odvtedy OK.
Fondo88
Fomei 8x56 ed oprava - Zdravým neviete mi poradiť kde by sa dal opraviť dalekohlad Fomei? Mmám problem sk kolieskon na nastavenie dioprtrií. Nastavujem a ostava na jednom mieste. asi sa tam niečo zlomilo a chcel by som to dať opraviť Ďakujem!!!
stetien
Mám dobru skúsenosť s firmou v Prahe geom servis web. odkaz . mal som u nich v oprave 2 puškohlady (meopta) .Bezproblémova spolupráca a hlavne špičkovo odvedená práca.
pangrac
Oprava optiky - Vie niekto poradit spolahliveho opravara optiky meopta ?
ural
odkaz
Knapcik
Infra dalekohlad - Páni,poradte mi nejakeho opravara na nočnu optiku-dalekohlad. je to D-212 trieder.dakujem
balage
Ahoj chlapci. Potrebujem dat do poriadku D-7čku. Najde sa niekto v NZ alebo okolí kto sa mi na to pozrie? Ď.
spravca-lovuzdar
Poprosím vás venujte sa téme diskusie inak budem nútený blokovať vaše príspevky. Za pochopenie ďakujem. Súkromné spory riešte cez SZ.
robos
ďakujem za rady
Turbiak
Lepsieho odbornika na SK ako tohto nepoznam odkaz , daval som mu robit par narocnych veci a spokojnost , vsetko sa da riesit aj cez postu , netreba nikam chodit
mibe74
Tibor Poór 0904944714
dusab
Edu :-)))))) Ten pan na tom odkaze od nemcekma je v pohode. Robi dobre a rychlo. Inak v Ke je na hlavnej jeden pan co robi cistenie a nastavenie.
nemcekma
odkaz

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.