dnes je štvrtok,  2. apríl 2026,  meniny má Zita,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:24,  dnes západ slnka: 19:14
termovizia nocpix
ODIMON

Barr&stroud vaše postrehy a skúsenosti s touto značkou - diskusia

autor: sumcar
pridané: 6.2.2013 17:34
zobrazení: 5 903
hlasov: 2

Čo hovoríte na túto značku ďalekohľadov? Máte s nou skúsenosti, akú má svetelnosť šošovky a aké je kvalitné spracovanie. Podelte sa snami. odkaz>

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
alik
Ja mam tiež dalekohlad od tohto výrobcu a som s nim veľmi spokojny iba že ku večeru cez neho veľmi dobre nevidieť.
Mirorr
Reakcia na príspevok od misooo, 16.7.2016 o 23:07
Mám asi rok Barr&Stroud 8x42 a som s ním celkom spokojný. Večer vidím dovtedy, kým nie je celkom úplná tma. Porovnávali sme ho s kamaratovym Nikon monarch 7 8x42 Ed a vyšiel nám rozdiel 7 minút v prospech jeho nikona. Rozdiel v cene bol cez 300€. Cez deň mal farby lepšie tiež Nikon, ale to bude Ed sklami. Poslednu dobu mam pocit, že sa až moc ľahko zlamuje.
peterD
mam 8x56 a za tu cenu je to celkom dobra optika.
slano
Zdravím, nemáte niekto skúsenosti s Barr&Stroud series 4 8x42 ED? Rozmýšlam nad jeho kúpou a chcel by som vedieť či v tejto cenovej kategórii nie je aj iný ďalekohlad s podobnými vlastnosťami. Ďakujem.
misooo
Zdravím ake máte skúsenosti z dalekohladmi Barr&Stroud ? Rozhodujem sa medzi Barr&Stroud savannah 10x56 alebo Nikon prostaff 5 10x50 poprosil by som Vás o neakú radu... Dakujem.
agbar
Teraz sme svokrovi kupili savanah 8x56 ED. Porovnam so steinerom ranger pro 8x56 vonku a dam vediet aky tam budem badat rozdiel. Uz pri prvom pohlade cez den je jasne ze steiner ma sirsie zorne pole. Ale porovnam ked budem ich mat oba pri sebe.
roko
Moje skúsenosti zo značkou Barr&stroud sú vysokopozitívne. Veľmi slušná kvalita za veľmi nízke ceny. Ja osobne som si kúpil Barr&stroud Savannah 8x56 a som s ním maximálne spokojný. Ešte som pozeral Barr&stroud Sierra 10x50 - tiež perfektný. ED sklá sú síce kvalitnejšie ale Series4 10x42 dvojkĺbový do 150 Eur je úplne super.
tom18101991
Barr&stroud 10x42 ED -

Máte niekto skúsenosti s týmto ďalekohľadom prípadne poraďte niečo do 200e s približenim 10x. Ďakujem

roko
teraz som si všimol diskusiu na tento síce pomerne neznámy ale v tejto cene veľmi dobrý ďalekohľad. Ja so si kúpil Savannah 8x56 za 219 Eur a som s ním mimoriadne spokojný. Je veľmi dobrý za šera, vodotesný a s zárujou 10 rokom mám minimálne na tento čas o ďalekohľad vystarané. 12x56 má menšiu svetelnosť a aj zorné pole, preto som volil model 8x56. Kvalita obrazu dobrá, zorné pole veľmi slušné. Určite odporúčam.
tom18101991
Skúsenosti s Barr&Stroud Savannah 12x56 -

Ahojte všetci chcel by som sa informovať či má niekto skúsenosti s ďalekohľadom Barr&Stroud Savannah 12x56 ? Hlavne ma zaujíma o kvalitu obrazu a kvalitu vyhotovenia. Prípadne či vie niekto poradiť niečo podobné čo sa týka ceny a výkonu ďakujem.

Turbiak
Mal som to v ruke , uzke zorne pole , obrovske skreslenie celeho obrazu , dalekohlad hodny tak 30 €, za 100 € co zanho pytaju mas ovela lepsich kandidatov
jancigas
Dalekohlad BARR&STROUD 10x42 Skyline -

Ma niekto skusenost s tymto typom dalekohladu? BARR&STROUD 10x42 Skyline

Turbiak
Mal som ho v ruke, a aj mne sa zdal dobry vzhladom na pomer cena/vykon , pekny ostry obraz bez aberacie , mierne skreslenie na okrajoch ale pre bezneho uzivatela to vyzeralo ako dobra volba , dobre ovladanie focusu + slusne ocnice , akurat mi ergonomicky velmi nesedel

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.