dnes je utorok,  17. marec 2026,  meniny má Lubica,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 05:57,  dnes západ slnka: 17:51
termovizia nocpix
ODIMON

poľovnícka stráž/kapacita - diskusia

autor: palix
pridané: 19.1.2013 18:23
zobrazení: 4 049
hlasov: 0

Dobrý deň.

Chcel by som sa opítať.

V zákone 274/2009 sa uvádza v § 27. - že Užívateľ poľovného revíru je povinný na zabezpečenie ochrany poľovníctva na každých aj začatých 500 ha navrhnúť obvodnému lesnému úradu jedného člena poľovníckej stráže.

A moja otázka znie : Tento počet je daný výlučne len pre jedného člena na 500ha , alebo môže byť na výmeru týchto 500ha aj vyšší počet členov stráže ?

vopred ďakujem za odpoveď/e.

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
Stagstalker
Všetko to máš v zákone o poľovníctve, ale dám ti tu odpoveď. (4) Členom poľovníckej stráže môže byť len fyzická osoba, ktorá a) dosiahla vek najmenej 21 rokov, b) má platný poľovný lístok a zbrojný preukaz skupiny „D“, c) je na výkon funkcie zdravotne spôsobilá, čo doloží potvrdením lekára, d) v posledných piatich rokoch sa nedopustila priestupku alebo disciplinárneho previnenia na úseku poľovníctva, za ktorý jej bol odňatý poľovný lístok, e) je odborne spôsobilá podľa odseku 5, f) zložila sľub podľa § 28 ods. 1.
fedi
Mňa by zaujimalo od koľkych rokov sa môžem byť poľovna straž? 18 alebo 21?
fridomf
Páni poľovníci,nerobili ste niekto v blízkej dobe skúšky na člena poľovníckej stráže? Ako to teraz funguje a na čo si treba dať pozor? Ďakujem.
pepies
Tak tak ako piše Edo jedina zmena čo viem že už Polovnicky hospodar nemusi byt povinne členom poľovnej stráže ako tomu bolo kedysi.
Edu
zákonom je daný iba minimálny počet ten maximálny je neobmedzený.
jagrezbar
Spravidla iba jeden na každych začatych 500ha..Viac pridelovať nechcu. Ked povolia viac zrejme na to musi byt dôvod..(alebo "vynimka" :-) )
palix
Veď to ,že to nieje jasne vysporiadané a presne charakterizované, tak to majú OLU každý osvé.. a podľa svojho subjektívneho názoru rozhodujú o tejto veci.. a práve preto sa pítam kto má ake skúseností s touto vecou..
sporko1234
nas prednosta olu ma zato ze moze byt len urcity pocet dany zakonom nic viac nic menej
pepies
Môže byť aj vyšší počet členov poľovnej stráže,my mame 1861ha a 5 clenov PS.
palix
no šak ak sa tu nenájde žiaden chytrý tak zabehnem za vedúcim...
10jager10
no Paľo Paľo mal si sa toto opýtať na skúške vieš u koho čo by ti povedal hhhh

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.