dnes je štvrtok,  2. apríl 2026,  meniny má Zita,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:24,  dnes západ slnka: 19:14
darujte 2 percentá pre podporu LovuZdar.sk
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Obľúbené poľovačky - diskusia

pridané: 25.12.2012 11:55
zobrazení: 7 763
hlasov: 2

Poľovačka,ktorého druhu zvery je vaša najobľúbenejšia a prečo?

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

Najlepšia odpoveď

Hekler
najkrajšia poľovačka je každá kedy môžem poľovať ...
reagovať dať hlas

zoradiť
janci1955
Poľovačka na diviaky a na asi 1O cm snehu má svoje čaro, a svoje urobí aj kráľ našich hôr a jelenia ruja to sú spomienky na ktoré sa rád spomína a nezabúda!
mirek68
kikama Tvoj dedo to zabil :-)
keke
U mňa jednoznačne vyhráva lov srnca.Obdivujem tú nekonečnú variabilitu srnčích trofejí.Druhou mojou vášňou je líška.Lovu Zdar!
vlado59
Každá poľovačka má svoje čaro ale líška v zime to je pre mňa zážitok.
MatoN
Pre mňa je najkrajšia poľovačka v spetembri cez jeleniu ruju...je to pre mňa vrchol poľovníckych zážitkov...nie na darmo sa hovorí, že jeleň je kráľ našich hôr a tak vnímam aj lov jeleňa cez ruju..samozrejme, že každá poľovačka má svoje čaro a rovnako sa teším na srnčiu ruju a poľovačku na diviaky cez spln na čerstvo pokosených strniskách, keď je na nich ešte slama..ono každa poľovačka je o zážitkoch a krásnych spomienkach..mám však aj aj také poľovačky, ktoré nemusím, a to sú predovšatkým decembrové spoločné poľovačky na diviaky. Na tie chodím len z povinnosti a to aj napriek tomu, že mám psa..
kikama
Zatiaľ poľovačka na diviaky,spomínam si na prvú,na ktorú som bola pozvaná v Klíži,rozostavili nás hustejšie,po ľavej strane som mala deduška,ktorý zbadal,ako sa na mňa rúti diviak s rozstrelenou sánkou a kričal : ,,DIVONKA UTEKAAAJ!! Diviaka som dostrelila.Bude to už viac ako desať rôčkov,no rada na túto poľovačku s úsmevom spomínam.
jagermeister83
Lov na pernatú zver ako kačka,bažant,holub...,mnoho poľovníkov neodolá lovu tejto zveri.Najme poľovačky na bažanta sú na dolniakoch obľúbené.Či,sa mýlim?
Jeger
Nikdy ma to nelákalo ani neláka, dokonca keď mám ísť na spoločnú do susedného združenia tak len so zaťatými zubami...najradšej som v našom PZ, tam kde sa staráme, vidíme ako to rastie, selektujeme, užívam si krásy revíru...toto je NAJ a je jedno či na líšku alebo jeleňa
jagermeister83
A čo tak poľovačka na exotickú zver? Mnoho"zelených sŕdc" túži po niečom takom aj keď to nie je zrovna najlacnejšie.
jagermeister83
Lov srnca.Pre nejedného poľovníka je najobľúbenejšia poľovačka práve na túto raticovú zver.K tomu neodmysliteľne patria zážitky strávené hľadaním a vábením vytúženého srnca.
bakchus
Niekde kde som ešte nebol na niečo na čo som ešte nepoloval...
jagermeister83
Mnoho poľovníkov určite nezabudlo na jarný ťah slúk spojený s lovom a večernou alebo rannou atmosférou v prírode.
majko82
Každá polovačka je krásna ktorú prežijem v spoločnosti priateľov alebo individuálna ktorú prežijem v spoločnosti mojich štvornohých kamarátov ale moja naj naj je srnčia ruja :)
jagermeister83
Spoločné poľovačky na diviačiu zver majú rozhodne u mnohých poľovníkov svoje miesto v ich "zelenom srdci."Svojou atmosférou nielen počas samotnej poľovačky,ale aj po jej ukončení.
jagermeister83
Rochajúce daniele,buchot lopát pri súbojoch,nespočetné množstvo zážitkov a k tomu pekne vyfarbená jesenná príroda to je danielia ruja.Pre nejedného poľovníka nezabudnuteľná a možno aj naj poľovačka spájaná s touto zverou.
hyperon
pre mna je to jednoznacne splocna na diviaky.
Rimo
niekedy ani nevábim, len tak sedím a vychutnávam si to ticho a caro mrznucej krajiny :) no proste pecka
jozef
Rimo hej na zasneženej lúke ked si priťiahneš na vrešťadlo lišiaka..to áno!!
Rimo
No chvalabohu ze u nas je to zakazane... Co sa mna tyka tak u mna top 1 je polovacka na lisky v zime :)
jozef
Aj takto sa loví v civilizovanej Amerike ktorá je na úrovni..asi je to pre nich oblúbené..podla mňa kokotizmu* odkaz
urssus
Mojou najoblubenejsou je polovacka na lisku pocas zimy. V prirode je taky pokoj, ticho a je krasne sediet zababuseny na posede a cakat kym prijde tien v podobe lisky.
jagermeister83
Myslím,že veľmi obľúbenou poľovačkou je lov jeleňa.čoskoro je tu jelenia ruja.pre mnohých poľovníkov jedno z najkrajších období,ale aj zážitkov strávených v prírode pri pozorovaní a vábení kráľa našich hôr.
michal89
najradsej mam polovacky na diviaky a po dnesnom zazitku mozem povedat ze mam pri nich aj najviac adrenalinu co este viac umocni zazitok z lovu :)
A co vábení jeřábka, přiskakování k hlucháňovi...
hunterr
Súhlasím s tými, čo tvrdia že každá poľovačka má svoje čaro. Avšak spoločná poľovačka na diviaky má predsa len iný charaktér a atmosféru. No mojou srdcovou záležitosťou je poľovačka na líšku na obnovci.
namor676
Hekler 1*
Hekler
najkrajšia poľovačka je každá kedy môžem poľovať ...
Edu
Moje nakrajšie polovačky považujem lov sluky ja na jarnom ťahu. Ten je dnes už zakázaný .
horar1992
mám rád východy slnka...nemusím polovat stačí mi ked si počas ruje sadnem na borovicu a sem tam si zaručím a počuvam to najkrajšie obdobie roka aj takéto zážitky maju svoju cenu aspoň pre mňa samozrejme,že je toho viacej nielen jelenia ruja
Vlado2406
súhlasím s jegerom,každá poľovačka má svoje osobité čaro,keď sa v máji približuješ ešte za rannej rosy za vytúženým srncom,alebo v septembri piršuješ za ručiacim jeleňom,či za rochajúcim danielom v októbri,keď v diaľke uvidíš silného barana a pomaly sa ku nemu približuješ...no pre mňa osobne má najväčšie čaro poľovačka na diviaky,či už individuálna alebo aj spoločná poľovačka,pre mňa je diviak naozaj "rytierska" zver
Jeger
Na to sa asi ani odpovedať nedá, každá má svoje čaro...

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.