dnes je štvrtok,  2. apríl 2026,  meniny má Zita,  spln: 2. apríl 2026,  dnes východ slnka: 06:24,  dnes západ slnka: 19:14
termovizia nocpix
ODIMON

Strienanie SB Magnum 53g -76- nabojov v 70kovej komore - diskusia

autor: Teo25
pridané: 20.12.2012 21:00
zobrazení: 1 848
hlasov: 0

Dobrý večer, chcem sa opytať či máte niekto skusenosti zo strielanim "Magnumov" (-76-) zo zbrane s komorou -70- , jedna sa o broky do velkosti max. 3.5mm nie jednotnu strelu...Môžem ich strielat je to bezpečne?

Aký je dôvod označenia diskusie za nevhodnú?

zoradiť
Blaser300WM
Osobne by som sa radsej naucil strielat a ziadne magnumy by si nepotreboval. Prerobit 70 komoru na 76 je otazka 5 minut pre priemerneho zbrojara. V dobrej firme to robia na vratnici.
binka
Osobně bych to neriskoval. SaB dělá v cal. 12 patrony 70 mm minimagnumy 42,5 g. odkaz Je to sice míň než 53 g, ale aspoň o nějaký brok navíc oproti klasickým loveckým patronům. Já je střílel z kulobroku ZH, průměr broku 4 mm a byl jsem spokojen.
jozef
A čo si kúpil prezrad..
Teo25
Jožko to nie do tej flinty...
jozef
Kurva Teo !Ale aspon som sa zasmial nestačila ti strelnica ked ti 70mm davala duplovku a ešte 75mm tam chceš ladovať a ešte aj magnum...
Andrejoff
Ked chces strielat 76 mm tak si kup flintu, ktora ma nato komory. Neriskoval by som znicenie flinty a hlavne seba !!
3006sprg
urcite nie! ale naopak sa to da (70ky strielat zo zbrane 76)
axon
teoreticky je to možné, ale prakticky záleží iba na tebe, akú máš dobrú životnú poistku:-)))) Ale ja osobne by som nikdy nestrieľal magnumy s dĺžkou nábojnice 76 mm z komory 70 mm. 76 mm nábojnica sa ti otvorí až v hlavni za nábojovou komorou, nastáva prudký nárast tlaku, pričom hrozí deštrukcia zbrane. Dokonca strelivo magnum má komorové tlaky cca 1000 bar a 70 mm strelivo má tlaky iba okolo 700-800 bar. Keď si zoberieš v úvahu vyššie komorové tlaky plus nárast tlaku s titulu otvárania nábojnice až v hlavni, je vysoké riziko zničenia zbrane a úrazu strelca. A toto riziko nestojí sa pokus.

Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.

Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk.

Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu, ak tak uzná za vhodné.